Latest News

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Ο Τζεφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος όλων των εποχών - Η περιουσία του ξεπέρασε τα 105 δισ.


Ο Τζεφ Μπέζος είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος όλων των εποχών...

H καθαρή περιουσία του έφτασε τα 105,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.   
Με την εξέλιξη αυτή, ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon ξεπέρασε το ρεκόρ που κατείχε προηγουμένως ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.   
Το Forbes, το δεύτερο σημαντικότερο μέσο που «παρακολουθεί» την περιουσία των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, υπολογίζει την καθαρή περιουσία του Μπέζος στα 104,4 δισ. δολάρια.  
 Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της καθαρής περιουσίας προέρχεται από τις 78,9 εκατομμύρια μετοχές της Amazon που κατέχει. 
Η μετοχή της Amazon αυξήθηκε κατά 1,4% τη Δευτέρα, προσθέτοντας περίπου 1,4 δισ. δολάρια στην καθαρή περιουσία του Μπέζος.   
Σημειώνεται πως η μετοχή της Amazon έχει αυξηθεί σχεδόν 7% φέτος, ενώ μεγάλη άνοδο είχε σημειώσει και το 2017, με τη χρηματιστηριακή αξία της γιγαντιαίας εταιρίας ηλεκτρονικών πωλήσεων να αυξάνεται σχεδόν 57%.  
 Η περιουσία του Μπέζος περιλαμβάνει επίσης τη Washington Post αλλά και τη Blue Origin, μια ιδιωτική επιχείρηση διαστημικής εξερεύνησης που σκοπεύει να μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα.   Ο Μπέζος κέρδισε αρχικά τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο τον Ιούλιο, όταν πέρασε, για λίγο όμως, τον Μπιλ Γκέιτς. Ο ιδρυτής της Amazon ξεπέρασε τον Γκέιτς ξανά τον Οκτώβριο, ενώ τον Νοέμβριο η καθαρή περιουσία του πέρασε τα 100 δισ. δολάρια για πρώτη φορά, όταν ξεκίνησε η περίοδος των εορταστικών αγορών με τη Black Friday.   
Στο μεταξύ, ο Μπιλ Γκέιτς έχει καθαρή περιουσία ύψους 91,9 δοσ. δολαρίων σύμφωνα με το Forbes, και 93,3 δισ. σύμφωνα με το Bloomberg. Το γεγονός αυτό του εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση στις λίστες των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.   
Πάντως, όπως αναφέρει το Forbes, η καθαρή περιουσία του ιδρυτή της Microsoft ξεπέρασε για λίγο τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο του 1999, όταν η φούσκα του χρηματιστηρίου βοήθησε στην αύξηση της αξίας των χαρτοφυλακίων του. Προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό, τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια του 1999 θα ανέρχονταν σε 148 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα.   
Αλλά ακόμη και χωρίς την προσαρμογή σύμφωνα με τον πληθωρισμό, ο Γκέιτς θα είχε πολύ μεγαλύτερη καθαρή περιουσία, από ό,τι ο Μπέζος, αν δεν είχε κάνει σημαντικές φιλανθρωπικές συνεισφορές. 
Το Bloomberg αναφέρει ότι η ανάλυση των δωρεών που έχουν δημοσιοποιηθεί δείχνουν πως ο Γκέιτς έχει δώσει σχεδόν 700 εκατομμύρια μετοχές της Microsoft, 61,8 δισ. δολαρίων σε σημερινή αξία, καθώς και 2,9 δισ. δολάρια σε μετρητά. Αν συνυπολογίζονταν και αυτά, η καθαρή περιουσία του θα ξεπερνούσε τα 150 δισ. δολάρια. lifo.gr