Latest News

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Τώρα υπόσχονται νέο γήπεδο του Εθνικού στο Σχιστό!

Νέο γήπεδο υπόσχονται ότι θα αποκτήσει ο Εθνικός, όπως προαναγγέλθηκε κάπως βιαστικά και πρόχειρα κατά τη διάρκεια της...
συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.
Μία έκταση 25-30 περίπου στρεμμάτων μεταξύ των πρώην αποθηκών (TOLLS) του ΥΠΕΧΩΔΕ και του κόμβου Σχιστού Περάματος, προτίθεται να παραχωρήσει ο Δήμος Πειραιά για την ανέγερση γηπέδου και βοηθητικών χώρων για την ποδοσφαιρική ομάδα του Εθνικού. 
Αυτό τουλάχιστον έκανε γνωστό η πρόεδρος του ΟΠΑΝ Σταυρούλα Αντωνάκου, η οποία διάβασε την σχετική εισήγηση του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη που απουσίαζε λόγω ασθενείας.
Μάλιστα, για την ανέγερση των εγκαταστάσεων φέρεται ότι θα συμβάλλουν οικονομικά, τόσο το υπουργείο Πολιτισμού - Αθλητισμού όσο και η Περιφέρεια Αττικής.
Ωστόσο από την εισήγηση προκύπτει μεταξύ άλλων ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή της έκτασης ως ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά στο Εθνικό Κτηματολόγιο ( ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ!!!) 
σημειώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής:
"Για τη διαδικασία της παραχώρησης θα γίνει πλήρης εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του κτήματος ως ιδιοκτησία του Δήμου Πειραιά στο Εθνικό Κτηματολόγιο των περιοχών Περάματος και Κερατσινίου, η οποία δεν συντελέστηκε μέχρι το έτος 2017 ως καταληκτική  προθεσμία των δηλώσεων  των ιδιοκτησιών των περιοχών αυτών και ο Δήμος προς αποκατάσταση αυτού έχει ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες του Ν. 4661/2013 των εκπρόθεσμων δηλώσεων.¨
Φιλοδοξούμε να τελειώσουμε αυτές τις νομικές διαδικασίες το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να ψηφιστεί άμεσα από το Δημοτικό Συμβούλιο η παραχώρηση και να ξεκινήσει επί τέλους η κατασκευή του γηπέδου, δίνοντας μια νέα προοπτική στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Εθνικού Πειραιά και βάζοντας σιγά-σιγά τέλος στην περίπου 15ετή ταλαιπωρία του".

@ Με απλά λόγια,  απουσία Δημάρχου δίνεται υπόσχεση παραχώρησης έκτασης στο Σχιστό - χωρίς να έχει καν ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής ως ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά- για τη δημιουργία νέου γηπέδου του Εθνικού που θα χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και την Περιφέρεια Αττικής...