Latest News

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

"Ρουκέτες" για ανταποδοτικά τέλη και "Κανάλι Ένα"

Σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή Μώραλη για τα ανταποδοτικά και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά, κάνει το....
"Λιμάνι της Αγωνίας", το οποίο σε ανακοίνωσή του σημειώνει τα εξής:

"Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η μείωση των ανταποδοτικών τελών.

Η δημοτική κίνηση το «Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς  Η πόλη μας» έχει ζητήσει επανειλημμένα από τον κ. Δήμαρχο να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε γενναίες μειώσεις, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις που υπέστησαν μείωση του τζίρου τους λόγω των έργων του ΤΡΑΜ και του ΜΕΤΡΟ.

Τελικά, η δημοτική αρχή έφερε προς ψήφιση μία ελάχιστη μείωση, που σε πολλές περιπτώσεις θα ανέλθει στο υπέρογκο (!) ποσό των 6€, χωρίς καμία ιδιαίτερη ρύθμιση για την κατηγορία των επαγγελματιών που προαναφέραμε, με εξαίρεση  αυτούς της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας.

Επιπλέον δε, ζητήθηκε  να καταβληθεί  το ποσό των 187.000€, που το Εφετείο Πειραιά  υποχρέωσε την ΔΗΡΑΠ για δεδουλευμένα σε πέντε υπαλλήλους της, από το ποσό που ο Δήμος έχει εισπράξει από τους δημότες του μέσω των ανταποδοτικών τελών, ενέργεια παράνομη και ανεπίτρεπτη, αφού το ποσό αυτών των τελών υποχρεωτικά πρέπει να διατίθεται για ανταποδοτικά έργα.
Σημειώνεται ότι η οφειλή της ΔΗΡΑΠ προκύπτει από το γεγονός ότι στο παρελθόν οι εκάστοτε πρόεδροί της προσλάμβαναν όποιους και όσους ήθελαν και όταν ήρθε η ώρα να ελεγχθούν από το ΑΣΕΠ  υποστήριξαν όσους ήθελαν και κάποιους άλλους τους άφησαν στην (κακή) τύχη τους. Έτσι το ΑΣΕΠ αποφάσισε ότι  οι προσλήψεις κάποιων ήταν παράνομες και άκυρες. Η ΔΗΡΑΠ σταμάτησε να τους πληρώνει και οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.
Προ της έκδοσης απόφασης  η παράταξή μας πρότεινε την εξεύρεση μίας συμβιβαστικής λύσης, δυστυχώς όμως δεν εισακουστήκαμε.

Αποτέλεσμα: Δικαίωση των πέντε εργαζομένων, επαναπρόσληψη για τρεις από αυτούς, επιβάρυνση της ΔΗΡΑΠ με τόκους 32.000€ πλέον δικαστικών εξόδων κλπ.

Ωστόσο, δεν τελείωσαν εδώ τα προβλήματα στην υπόθεση αυτή, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν και αποδοχές από το 2013 (που έως τότε ζήτησαν με την αγωγή τους) έως την ημερομηνία κατάθεσης της νέας αγωγής τους και πάει λέγοντας.
Και πάλι προτείναμε εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης, αφού πρώτα βεβαίως καταβληθεί όποιο ποσό τους επιδικάστηκε, αλλά  μέχρι σήμερα δεν διακρίνεται  τέτοια πρόθεση και προοπτική.

Αντίθετα, ακολουθείται η εύκολη λύση αναζήτησης των επιδικασθέντων ποσών από το Δήμο Πειραιά, δηλαδή από τους δημότες και μάλιστα από τα τέλη, που με δυσκολία αυτοί καταφέρνουν να πληρώνουν, ελπίζοντας ότι θα χρησιμοποιούνται για βελτίωση της καθημερινότητάς τους και όχι για κάλυψη κακοδιαχειρίσεων, για τις οποίες πιστεύουμε ότι πρέπει να αναζητηθούν, επιτέλους, ευθύνες από  τις διοικήσεις της ΔΗΡΑΠ.

Τελειώνοντας, μπαίνουμε  στον πειρασμό να αναφερθούμε στην παραποιημένη και διαστρεβλωμένη ενημέρωση για τις εξελίξεις στα δημοτικά συμβούλια, που παρουσιάζει στους ακροατές και στις ακροάτριές του ο διευθυντής του Δημοτικού Ραδιοφώνου από την εκπομπή του. Γεγονός που προφανώς τέρπει τα ώτα κάποιων, αλλά πλήττει την αξιοπιστία του σταθμού.  Κρίμα!"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήμος Πειραιά: Οι Δημότες θα πληρώσουν πάλι τα λάθη των διοικήσεων της ΔΗΡΑΠ στο "Κανάλι Ένα"