Latest News

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Πειραιάς:Τι ισχύει με τα δημοτικά τέλη για το 2018


Αν και συνεχίζουν παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τα δημοτικά τέλη στο Δήμο Πειραιά, ωστόσο θα...
μειωθούν κατά 3% για δεύτερη συνεχή χρονιά, το 2018,για όλες τις κατηγορίες των νοικοκυριών του Πειραιά, ενώ παράλληλα υπάρχει πλήρη απαλλαγή για άπορους και ΑμεΑ.
Την απόφαση αυτή έλαβε, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά, στη  χθεσινή του συνεδρίαση.
Επίσης,  εγκρίθηκε μείωση 68% στις επιχειρήσεις καθώς και μείωση 12% για τις οικίες πολιτών (λόγω ειδικών συνθηκών), στην περιοχή που περικλείεται από τα οικοδομικά τετράγωνα: Δημητρακοπούλου - Παναγιώτη Βλαχάκου - Γυθείου & Πάροδο Γυθείου – Αιγάλεω που έχει «πληγεί» σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα έργα για την κατασκευή του ΜΕΤΡΟ.
Εκτός από  τη μείωση 3%  συνεχίζουν να ισχύουν οι μειώσεις και οι απαλλαγές στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Πειραιά. 
Συγκεκριμένα:
-πλήρης απαλλαγή για τους άπορους δηµότες 
-πλήρης απαλλαγή σε άτομα με αναπηρία 67% και άνω με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000€, και η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 100τ.μ. 
-μείωση 50% για πολύτεκνους με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000€.
@Σίγουρα οι μειώσεις αυτές είναι προς τη θετική κατεύθυνση, αλλά θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερες - αυτό ίσως γίνει την επόμενη προεκλογική χρονιά - γιατί εδώ και χρόνια ο Δήμος Πειραιά εισπράττει πολύ περισσότερα χρήματα από τους Δημότες απ' όσα τους αποδίδει ανταποδοτικά, ενώ συνεχίζει ακόμα και σήμερα ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων να πηγαίνουν σ' άλλους σκοπούς χωρίς να επιστρέφουν ως υπηρεσίες στους πολίτες, όπως για παράδειγμα για τη μισθοδοσία εργαζόμενων σε δημοτικές επιχειρήσεις...
Με δύο λόγια, όπως λέει ο Αρκάς...