Latest News

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Αυτός είναι ο ελληνοαμερικανός που «καίει» τον Τραμπ (ΕΙΚΟΝΑ)


Δεν υπάρχει καμία συνωμοσία επιμένει ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω twitter την ώρα που απαγγέλθηκαν στον Μάναφορτ κατηγορίες για συνεργασία με τη Ρωσία από τον ειδικό εισαγγελέα ...Ρόμπερτ Μιούλερ.
Μετά τον Μάναφορτ σειρά είχε ο Έλληνας ομογενής Τζορτζ Παπαδόπουλος ο οποίος ομολόγησε ότι έδωσε ψευδείς καταθέσεις σε πράκτορες του FBI σχετικά με τη σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία.
Όπως επισημαίνει το Spiegel ιδιαίτερα προβληματίζει ο ρόλος που φαίνεται να έχει διαδραματίσει ο Τζορτζ Παπαδόπουλος.
«Γιατί είναι ο Τζορτζ Παπαδόπουλος τώρα σημαντικός; Γιατί στην περίπτωσή του οι κατηγορίες αφορούν άμεσες, αμφιλεγόμενες επαφές με πιθανολογούμενους Ρώσους πράκτορες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής παραδέχτηκε ότι είχε πει ψέματα στο FBI για συναντήσεις με Ρώσους. Ο Παπαδόπουλος  συναντήθηκε αρκετές φορές με έναν «καθηγητή» από τη Ρωσία μετά το διορισμό του την άνοιξη του 2016, ο οποίες τον ενημέρωσε ότι η Μόσχα κατείχε επιβαρυντικά στοιχεία για την Χίλαρι Κλίντον μέσα από «χιλιάδες e-mail». Προφανώς επρόκειτο για ηλεκτρονικά μηνύματα που εκλάπησαν από χάκερ, από τα κεντρικά γραφεία των Δημοκρατικών και τα οποία, αργότερα το καλοκαίρι του 2016, δημοσιοποιήθηκαν από τα Wikileaks» επισημάνει.
Στο πλαίσιο των ερευνών του FBI ο Παπαδόπουλος, φέρεται να προέβη σε διάφορες ανακριβείς και ψευδείς δηλώσεις, για τις οποίες τώρα οδηγείται στη δικαιοσύνη.
«Το μακρύ κατηγορητήριο εναντίον του Παπαδόπουλου αλλά και των Μάναφορτ και Γκέιτς, αφήνει να εννοηθεί ότι ο εισαγγελέας Μίλερ και οι συνεργάτες γνωρίζουν πολύ περισσότερα από όλα όσα είναι για την ώρα διατεθειμένοι να δημοσιοποιήσουν» καταλήγει το δημοσίευμα.
Όσον αφορά το κατηγορητήριο ήδη στον Πολ Μάναφορτ απαγγέλθηκαν δώδεκα κατηγορίες ανάμεσά τους και η συνωμοσία εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.
Παράλληλα, κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και παραβίαση των ομοσπονδιακών νόμων για τα λόμπι και τις τράπεζες.
Το ένα πλήγμα μετά το άλλο για τον Ντόναλντ Τραμπ που μέσω του twitter αντέδρασε και έγραψε πως δεν υπάρχει καμία συνωμοσία ενώ κάνει αναφορά και στη Χίλαρι Κλίντον, ότι η ίδια και οι Δημοκρατικοί δεν βρέθηκαν ποτέ στο στόχαστρο.