Latest News

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Πώς έπαιρναν ευρωπαϊκά διαβατήρια Ρώσοι εκατομμυριούχοι-Γιατί οι Βρετανοί εμπλέκουν την Κύπρο

«Φωτιές» ανάβει δημοσίευμα του Guardian καθώς υποστηρίζει πως δισεκατομμυριούχοι Ρώσοι επιχειρηματίες και μέλη της ουκρανικής ελίτ που κατηγορούνται για...
διαφθορά συγκαταλέγονται μεταξύ εκατοντάδων ανθρώπων που έχουν αποκτήσει μέσω Κύπρου διαβατήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις επονομαζόμενες  «χρυσές βίζες».
«Η κυβέρνηση της Κύπρου έχει κερδίσει περισσότερα από 4 δισ. ευρώ από το 2013, παρέχοντας την υπηκοότητα στους σούπερ-πλούσιους και μαζί το δικαίωμα να ζουν και να εργάζονται σε όλη την Ευρώπη σε αντάλλαγμα επενδύσεις σε μετρητά. Περισσότερα από 400 διαβατήρια θεωρείται ότι έχουν εκδοθεί μέσω αυτού του προγράμματος μόνο πέρυσι», ισχυρίζεται το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας.
Ένα πρώην μέλος του κοινοβουλίου της Ρωσίας, οι ιδρυτές της μεγαλύτερης εμπορικής τράπεζας της Ουκρανίας και ένας δισεκατομμυριούχος τυχερών παιχνιδιών είναι μεταξύ των ονομάτων της μακράς λίστας που διέρρευσε και θέτει ερωτήματα σχετικά με τους ελέγχους ασφάλειας που διενεργούνται στους αιτούντες βίζας από την Κύπρο.