Latest News

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Νεκρός ο δράστης του μακελειού στη Βαρκελώνη


Οι ισπανικές αρχές εξουδετέρωσαν μετά από πολυήμερες έρευνες τον οδηγό του οχήματος που σκόρπισε το θάνατο στον τουριστικό πεζόδρομο Λα Ράμπλα της Βαρκελώνης την...
περασμένη Πέμπτη.
Ο λόγος για τον Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο οποίος είναι 22 ετών και είχε καταγωγή από το Μαρόκο. Ο μακελάρης της Βαρκελώνης φέρεται να έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών σε αστυνομική επιχείρηση στο προάστιο Σούμπιρατς της Βαρκελώνης.
Η αστυνομία εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση όπου επισυνάπτει και τέσσερις φωτογραφίες του Αμπουγιακούμπ, οι τρεις εκ των οποίων είναι από κάμερα ασφαλείας και έχουν καταγραφεί πριν από την επίθεση.
Παράλληλα σήμερα, η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο ιμάμης Αμπντελμπακί Ες Σάτι, του οποίου τα ίχνη αναζητούσε, σκοτώθηκε στην έκρηξη που σημειώθηκε σε σπίτι στην πόλη Αλκανάρ το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης, λίγες ώρες πριν από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Βαρκελώνης.
Πρόκειται για το σπίτι στο οποίο βρέθηκαν 120 φιάλες βουτανίου, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι σχεδιαζόταν μια πολύ μεγαλύτερη επίθεση με εκρηκτικά.