Latest News

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Συνέλαβαν το "κορίτσι με το μίνι" που έκανε βόλτα στη Σαουδική Αραβία (ΒΙΝΤΕΟ)


Τελικά οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας κατάφεραν και συνέλαβαν την νεαρή κοπέλα, η οποία φαινόταν να περπατά στα ερείπια ενός ιστορικού φρουρίου φορώντας μία... φούστα και μία αμάνικη μπλούζα, ενώ είχε ακάλυπτο το κεφάλι της. σε ένα χωριό βορείως του Ριαντ, στην περιοχή Ναζντ.
Από τη στιγμή που αναρτήθηκε το συγκεκριμένο βίντεο ξέσπασαν πολλές αντιδράσεις που ζητούσαν τη σύλληψή της.
Όπως ανέφεραν ιστοσελίδες που έχουν σχέση με το δημόσιο,  υπάλληλοι της βαθιά συντηρητικής μουσουλμανικής χώρας επιθυμούν να λάβουν όλα τα πιθανά μέτρα κατά της γυναίκας, για παραβίαση του κώδικα ένδυσης του βασιλείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γυναίκες στους δημόσιους χώρους πρέπει να φορούν φαρδιά φορέματα, που είναι γνωστά ως αμπαγιάς και τα μαλλιά και το πρόσωπο να καλύπτονται από ένα μαύρο πέπλο.
Μάλιστα η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Sabq αναφέρει ότι η Αστυνομία Ηθικής της Σαουδικής Αραβίας έχει έρθει σε επαφή με άλλους φορείς ώστε να διερευνηθεί βαθύτερα το συμβάν.
Ζητούν την τιμωρία της
Πολλοί χρήστες του διαδικτύου έχουν αντιδράσει με οργή στα κοινωνικά δίκτυα, ασκώντας σκληρή κριτική στη νεαρή, και ορισμένοι, μάλιστα, φτάνουν να ζητήσουν ακόμη και την σύλληψή της. «Οι άνθρωποι που δεν σέβονται τους κανόνες του βασιλείου δεν αξίζουν να ζουν σε αυτό», έγραψε ένας χρήστης.
«Αυτό που έκανε δεν σχετίζεται με την «προσωπική ελευθερία». Προφανώς ήθελε να προκαλέσει τους ανθρώπους και να στραφεί ενάντια στις κοινωνικές νόρμες της χώρας. Θα πρέπει να τιμωρηθεί γι αυτό», αναφέρεται σε μια άλλη δημοσίευση.
«Ακριβώς όπως λέμε στους ανθρώπους να σέβονται τους νόμους των χωρών στις οποίες ταξιδεύουν, έτσι και οι άνθρωποι πρέπει να σέβονται τους νόμους αυτής της χώρας», έγραψε από την πλευρά του, ο Ιμπραήμ αλ-Mουναγίφ, ένας δημοφιλής Σαουδάραβας συγγραφέας με περισσότερους από 41.000 «ακολούθους» στο Twitter.
Βέβαια, υπάρχουν κι αυτοί οι χρήστες οι οποίοι υποστηρίζουν την ελευθερία της ένδυσης και τονίζουν ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται έγκλημα, επισημαίνοντας ότι αν η νεαρή ήταν ξένη τότε θα μιλούσαν όλη για την ομορφιά της και η σύλληψή της θα ήταν αδιανόητη.