Latest News

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μέλος του Ισλαμικού Κράτους «έγινε όμορφη» για να δραπετεύσει, αλλά τον «πρόδωσε» η γενειάδα (ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)


Μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, συνελήφθη, ενώ προσπαθούσε να δραπετεύσει από τη Μοσούλη μεταμφιεσμένος σε... γυναίκα. 
Αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση που τρομοκράτες προσπαθούν να διαφύγουν της σύλληψης μακιγιαρισμένοι και ντυμένοι ως γυναίκες.
Η εφημερίδα The Daily Express αναφέρεται στη σύλληψη ενός μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο οποίος , στην προσπάθειά του να δραπετεύσει από τη Μοσούλη, μεταμφιέστηκε σε γυναίκα. Ο άνδρας μπορεί να χρησιμοποίησε πολύ έντονο μακιγιάζ, ωστόσο ξέχασε να ξυρίσει την γενειάδα του, με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτός αμέσως και να συλληφθεί.
Και αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση που μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης καταφεύγουν στην ίδια τεχνική για να αποδράσουν από τη Μοσούλη. Στις 22 Ιουλίου, το δίκτυο Kurdistan24 δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ιρακινό στρατό τζιχαντιστών που προσπάθησαν να αποδράσουν προσποιούμενοι τις γυναίκες, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα… πειστικοί και συνελήφθησαν.

Ως γνωστόν ο ιρακινός στρατός ανακατέλαβε πλήρως την πόλη της Μοσούλης από τις δυνάμεις της τρομοκρατικής οργάνωσης , οι οποίες την είχαν καταλάβει πριν από τρία χρόνια. Επίσης, ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι έχει να εμφανιστεί δημοσίως από τον περασμένο Ιούνιο οπότε και είχε πραγματοποιήσει την τελευταία του εμφάνιση στο Μεγάλο Τζαμί στη Νούρι.