Latest News

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Κόκκινο Φάσμα: Ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο ερασιτέχνης αστρονόμος από τη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, Ντέηβιντ Φινλέϊ κατάφερε να κινηματογραφήσει ένα ασυνήθιστο και σπάνιο φαινόμενο, που είναι γνωστό ως Κόκκινο Φάσμα. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Ο Φίνλεϊ από την πλευρά του το ονομάζει ως «ανάποδο κεραυνό» επειδή το φαινόμενο κατευθύνεται προς το διάστημα και όχι από τον ουρανό στη Γη.
Σύμφωνα με τον τοπικό τύπου, οι εκτοξεύσεις των λάμψεων από τη Γη προς το διάστημα δεν είχαν καταγραφεί ποτέ ως τώρα. Μάλιστα ειδικοί τόνισαν ότι «ουδέποτε είχαν δει ή είχαν ακούσει για ένα τέτοιο φαινόμενο» στη χώρα τους.
Ο ερασιτέχνης αστρονόμος παρατήρησε περισσότερες από 30 λαμπερές ακτίνες να εκτοξεύονται από τη Γη προς το διάστημα, μόλις σε δύο ώρες. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω», δήλωσε ο ίδιος. «Νόμιζα ότι θα ήμουν τυχερός να καταφέρω να κινηματογραφήσω μία-δύο απ’ αυτές, αλλά το φαινόμενο είχε διάρκεια», τόνισε.
Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι δεν αποκλείεται αυτή να είναι η πρώτη φορά που Κόκκινο Φάσμα «κατεγράφη σε βίντεο από το έδαφος της Αυστραλίας και δεν νομίζω κάποιος άλλος να έχει καταγράψει τόσες πολλές ακτίνες σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη».