Latest News

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Απίστευτο: Ασθενής έπαιζε κιθάρα στη διάρκεια 7ωρης επέμβασης στον εγκέφαλό του (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο ασθενής ο οποίος είναι μουσικός έπασχε από μια σπάνια νευρολογική διαταραχή, που του προκαλούσε ακούσιες... μυϊκές συσπάσεις.
Σε ένα νοσοκομείο της ινδικής πόλης Μπανγκαλόρε, ένας ασθενής έπαιζε κιθάρα κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στον εγκέφαλό στην οποία υποβλήθηκε και διήρκεσε επτά ώρες, όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail.
Ο 37χρονος Αμπχισέκ Πρασάντ, έπρεπε να παίζει την κιθάρα του, έτσι ώστε οι γιατροί να είναι βέβαιοι ότι η εγχείρηση πάει καλά. Ο Πρασάντ έπασχε από μια σπάνια νευρολογική διαταραχή που προκαλεί ακούσιες μυϊκές συσπάσεις και ανώμαλες στάσεις του σώματος.
«Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης ο Αμπχισέκ διατηρούσε πλήρως της αισθήσεις του και έπαιζε κιθάρα, καθώς το πρόβλημα εμφανιζόταν όταν προσπαθούσε να παίξει το μουσικό του όργανο. Για μας αυτό (το να παίζει κιθάρα) ήταν πολύ χρήσιμο, διότι με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε την ακριβή θέση που προκαλούσε την βλάβη», εξήγησαν οι γιατροί.
Από την πλευρά του, ο ασθενής αναφερόμενος στην εμπειρία του την περιέγραψε ως «σουρεαλιστική», καθώς βρισκόταν στο χειρουργικό τραπέζι και οι γιατροί διαπέρασαν το κρανίο του και χειρουργούσαν το μυαλό του, να παίζει κιθάρα.
Την Τετάρτη 19 Ιουλίου ο Πρασάντ επέστρεψε στο νοσοκομείο για να του αφαιρέσουν τα ράμματα και για να ευχαριστήσει τους γιατρούς του, τους αφιέρωσε μερικά τραγούδια, αποδεικνύοντάς τους παράλληλα ότι η υγεία του έχει αποκατασταθεί πλήρως.