Latest News

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Και η ΕΛΜΕ καταγγέλλει για την απόλυση μέλους ΔΣ της «Cosco»


Την εκδικητική εκφοβιστική ενέργεια υπεργολαβικής εταιρείας της «Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ΑΕ» («Cosco») να προχωρήσει στην απόλυση του μέλους του ΔΣ Χρήστου Ξηνάριου...
καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά.
Η απόλυση έγινε από την «Καραγιάννης και Σία», υπεργολάβος της εταιρείας «D PORT», η οποία είναι με τη σειρά της υπεργολάβος της ΣΕΠ ΑΕ. 
Όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ στην ανακοίνωσή της, η απόλυση του μέλους του ΔΣ του Σωματείου, Ξηνάριου Χρήστου, ως συνέχεια των προκλητικών ενεργειών εκ μέρους της εργοδοσίας καθώς και της προσπάθειας για εξαγορά μελών του Σωματείου, αποτελεί μια τρομοκρατική πράξη ενάντια στο σύνολο των εργαζομένων στις προβλήτες του ΣΕΜΠΟ σε μια περίοδο που τα προβλήματα των εργαζομένων οξύνονται (εντατικοποίηση της εργασίας, εργατικά ατυχήματα, μη υπογραφή ΣΣΕ, κωλυσιεργία στα ΒΑΕ, Συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας κ.ά.).
Αποτελεί συνέχεια της στοχοποίησης μελών του Σωματείου που παλεύουν για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Να απαντήσουμε στα εργασιακά κάτεργα και στην εργοδοτική τρομοκρατία, με οργάνωση και αγώνα, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και Κοινωνική Ασφάλιση για όλους με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας,
Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του μέλους του ΔΣ και όλων των απολυμένων".