Latest News

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΝΑΥΤΙΛΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ



Το Ελληνικό δαιμόνιο και η ναυτοσύνη των Ελλήνων, από την...
Επανάσταση του 1821, προσέφερε μέχρι σήμερα στην Ελλάδα πλείστες Εθνικές και Οικονομικές υπηρεσίες με σημαντική συνεισφορά στην εδραίωση του Ελληνικού κράτους.
Οι καραβοκύρηδες , στην πάροδο των χρόνων, έγιναν καπεταναίοι, πλοιοκτήτες, εφοπλιστές,  φθάνοντας στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας όπου με την εισαγωγή συναλλάγματος στη χώρα στήριξαν διαχρονικά την Ελληνική Οικονομία στη δύσκολη μεταπολιτευτική περίοδο.
Ευρισκόμενος σήμερα ο Ελληνικός εφοπλισμός στην παγκόσμια κορυφή και εκπροσωπόντας το 50% της κοινοτικής αγοράς, είναι μία τεράστια οικονομική «ανεξέλεκτη»  δύναμη που έχει «δυστυχώς» απέναντί του τον γερμανικό άξονα του Σόιμπλε, που δεν μπορεί να «χωνέψει» την Ελληνική κυριαρχία.
Η μεγάλη του προσπάθεια από το 2005 για κυριαρχία της γερμανικής ναυτιλίας «βούλιαξε» παρά τις τεράστιες φοροαπαλλαγές  που είχε δώσει το γερμανικό κράτος για πλεονεκτήματα  ανταγωνιστικότητας.
Τώρα που η Ευρωπαική Ενωση είναι υποχρεωμένη να προασπίσει και να ενισχύσει την Ευρωπαική ναυτιλία στο σκληρό ανταγωνισμό με τα ναυτιλιακά κέντρα ΕΚΤΟΣ Ευρώπης – λόγω της πρωτοκαθεδρίας της Ελλάδος – ο Σόιμπλε είναι σκληρός επικριτής και πολέμιός μας ακόμη δε και για τα ναυτιλιακά συμφέροντα των χωρών της Ευρώπης.
Στην μνημονιακή  7ετία η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών ήτανε παρούσα με «οικειοθελή παροχή» προς το κράτος με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα προσφάτως η Ενωση αποφάσισε την παράταση – για ένα χρόνο – της οικειοθελούς προσφοράς της προς το Δημόσιο  με το ποσόν των 100.000.000 ευρώ περίπου.
Κύριε Σόιμπλε,   η σημαία αυτή δεν υποστέλλεται και οι Ελληνες εφοπλιστές διακατέχοντε από πατριωτισμό και πολύ Ελλάδα,  είναι δε η ασπίδα του Ελληνικού κράτους,   ΑΡΚΕΙ  να το καταλάβουν οι εκάστοτε κυβερνώντες και ο λαός ώστε να τους ωθήσουμε ως μπροστάρηδες στον αγώνα επιβίωσης της πατρίδος.

Τουρισμός
Στην μεγαλοσύνη του ο Θεός ευλόγησε αυτήν τη μικρή χώρα με ομορφία, θάλασσα, κλίμα, γεωγραφική θέση ως επίγειο τουριστικό παράδεισο που σε συνάρτηση με την ιστορικότητά της, τη σοφία, τη δημοκρατία, τη γλώσσα, κατέχει μια από τις κορυφαίες θέσεις στην παγκόσμια κοινότητα, ως κέντρο πολιτισμού και Δημοκρατίας.
Οι επισκέψεις 25.000.000 τουριστών ετησίως απ’όλα τα μέρη και κράτη του κόσμου είναι «οικονομική προίκα» της Ελλάδος και όχι μόνον όταν κανένας Σόιμπλε δεν  μπορεί να τους επιβάλλει τις στείρες, κομπλεξικές και εκδικητικές απόψεις του.
(Μήπως στην παρακαταθήκη του πνεύματός του- του μυαλού του-  δεν μπορεί να χωνέψει πώς μία χούφτα Ελλήνων – ένα μικρό κράτος – ξευτίλισε τη γερμανική αυτοκρατορία  των προγόνων του το 1940 με το παγκόσμιο συμβολισμό «Οι ήρωες πολεμούν σαν Ελληνες»)
Η σημαία αυτή δεν υποστέλλεται διότι τα εκατομμύρια των επισκεπτών στην Ελλάδα τη στηρίζουν και υποκλίνονται στη μεγαλοπρέπειά της, που σημαίνει  «τόσα πολλά»  ακόμη και γι’ αυτούς,  ενισχύοντας παράλληλα την Ελληνική οικονομία με την κατ’έτος αύξησή τους, γενόμενοι οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας.
Κοιτάσματα
Το ξεκίνημα από το 1968 του Ελληνικού κράτους για την εξόρυξη και την άντληση των κοιτασμάτων της Ελληνικής Θάλασσας είναι ο μεγάλος εχθρός του Σόιμπλε και των ομοίων του.
Οι πρώτες αντλήσεις 1971-1972 από τα κοιτάσματα της Θάσου (Πρίνος) με 2600-3.500 βαρέλια τη μέρα έφθασε το 1982 στα 25000 βαρέλια καλύπτοντας το 5-10% της Ελληνικής αγοράς με όραμα παραγωγής την πλήρη εκμετάλλευσή του  ώστε να καλυφθεί σε μέγιστο ποσοστό η ανάγκη της χώρας σε καύσιμα με προυπόθεση την Εθνική και  Πατριωτική κυβερνητική διαχείριση.
Κάτι που έχει ξεκινήσει δειλά-δειλα τα τελευταία χρόνια στο Ιόνιο και κάτω από την Κρήτη με την οριοθέτηση «θαλάσσιων οικοπέδων»  προς εξόρυξη  και εκμετάλλευση.
Το σατανικό σχέδιο εξασθένισης και εξαθλίωσης της Ελληνικής οικονομίας που ο «μαέστρος»  οδηγεί τη χώρα μας,   με τη δέσμευση (υποθήκη) της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια,   έχει σαν απώτερο στόχο, τα ωφέλη αυτής της δραστηριότητος να αποδίδονται σε αυτούς προς εξόφληση του πλαστού έντοκου δανεισμού. Η Ελλάδα δε να διατηρείται στο μέλλον από μία διαρκή οικονομική επιτροπεία ώστε και οι επόμενες γενιές να ελέγχονται  και να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι για ανάπτυξη,  πρόοδο και ευημερία.
Το τόλμημα της Κυπριακής Δημοκρατίας με την παραχώρηση των «Θαλάσσιων» οικοπέδων είναι ζωντανό παράδειγμα για την ευημερία της Κύπρου που αποτίναξαν την  μνημονιακή επιβολή τάχιστα οδεύοντας προς την Ευημερία και Εθνική Ανεξαρτησία τους εισπράττοντας ετήσιο ενοίκιο μέχρι την εκμετάλλευση του προιόντος.

Χρειαζόμαστε και απαιτούνται ηγήτορες με όραμα και σύμβολο το ΟΧΙ στον ενδοτισμό,  για να αφυπνιστούν οι Ελληνες από το λήθαργο του φόβου που έχουν ψεκάσει την Ελληνική κοινωνία  οι δανειστές,  ώστε να ενσαρκωθεί η μαγική λέξη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ  να το εννοήσουμε, να το δείξουμε και να τομ προασπίσουμε.


@Το άρθρο του δημοτικού συμβούλου Πειραιά Νίκου Πηρούνια αναδημοσιεύεται από την εφημερίδα "Παρασκήνιο"