Latest News

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Πώς θα απαντήσει ο Τραμπ στο θάνατο του Αμερικανού φοιτητή που κρατούσαν οι Βορειοκορεάτες;


Ο 22χρονος αμερικανός φοιτητής, Ότο Γουόρμπιερ, ο οποίος παρέμεινε φυλακισμένος επί 17 μήνες στη Βόρεια Κορέα και... απελευθερώθηκε στις 13 Ιουνίου σε κωματώδη κατάσταση, άφησε την τελευταία του πνοή στο Σινσινάτι.
«Δυστυχώς, η φρικτή και βασανιστική μεταχείριση που είχε ο γιος μας στα χέρια των Βορειοκορεατών σιγούρεψε ότι καμία άλλη έκβαση δεν ήταν πιθανή εκτός από την θλιβερή που βιώσαμε σήμερα», ανέφερε η οικογένεια του 22χρονου φοιτητή ανακοινώνοντας το θάνατό του στις 2.20 μ.μ. (Ώρα Ανατολικών ΗΠΑ) στο ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου του Σινσινάτι.
Ο Γουόρμπιερ βρισκόταν σε κώμα περισσότερο από έναν χρόνο μετά την καταδίκη του από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βόρειας Κορέας σε 15 χρόνια καταναγκαστικά έργα για «εχθρικές δραστηριότητες και συνωμοσία».
Ο άτυχος φοιτητής απελευθερώθηκε έπειτα από διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Η ανακοίνωση Τραμπ
Για «κτηνωδία του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ» έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με αφορμή τον θάνατο του 22χρονου αμερικανού φοιτητή Ότο Γουόρμπιερ, που είχε παραμείνει φυλακισμένος επί 17 μήνες στη Βόρεια Κορέα και επαναπατρίστηκε στις ΗΠΑ στις 13 Ιουνίου, σε κωματώδη κατάσταση.
Σε ανακοίνωσή του, ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του φοιτητή, ενώ σημείωσε ότι το ο θάνατος του 22χρονου ενισχύει την αποφασιστικότητά του να αποτρέψει τον χαμό αθώων ανθρώπων «στα χέρια καθεστώτων που δεν σέβονται το κράτος δικαίου και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».