Latest News

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

AXIOS: Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα


Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αποσυρθεί από το συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα..ανέφερε σήμερα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, επικαλούμενος πηγές που δεν κατανομάζει και οι οποίες έχουν άμεση γνώση της απόφασης.
Μάλιστα, η ίδια πηγή αναφέρει ότι η Ουάσιγκτον μελετά αν θα αποσυρθεί μόνον από τη συμφωνία των Παρισίων ή θα αποχωρήσει και από τη συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα.
Ο Τραμπ αρνήθηκε το Σάββατο να υποστηρίξει αυτή τη συμφωνία ορόσημο για την κλιματική αλλαγή κατά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) πλουσιότερων βιομηχανικών χωρών, λέγοντας πως χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αποφασίσει.
Στη συνέχεια έγραψε στο Twitter πως θα κάνει μια ανακοίνωση αυτή την εβδομάδα.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ φέρεται να επεξεργάζεται πλέον τις τεχνικές λεπτομέρειες της αποδέσμευσης από τη συμφωνία, την οποία έχουν προσυπογράψει περίπου 200 χώρες.
Ως γνωστόν, η συμφωνία του Παρισιού υποχρεώνει όλες τις συμμετέχουσες χώρες να καταρτίσουν λεπτομερή σχέδια για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου με απώτερο στόχο η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας να περιοριστεί σαφώς κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου.