Latest News

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Τράπεζα Ελληνισμού : Η πρώτη και αρχαιότερη στον κόσμο




Η ύπαρξη του Ελληνισμού εδώ και τρεις  χιλιετηρίδες  που αγγίζει τα όρια της ανθρώπινης δημιουργίας στον πλανήτη,  έχει την ιστορικότερη διαδρομή από τη γέννησή της.
Ο πολιτισμός και η ελληνική γλώσσα κρατούν τα σκήπτρα στην παγκόσμια ιστορία των λαών συνεπικουρούμενη από την αντίστοιχη κινέζικη όπου με βάση αυτών των ιστορικών δεομένων, εξελίχθηκαν κατά τη διαδρομή του χρόνου πολλές μορφές νεώτερων πολιτισμών και πολυγλωσσίας καταλήγοντας στη σημερινή καταγραφή ύπαρξης 196 κρατών ανά την υφήλιο.
Η παγκόσμια κοινότητα έχει αναγνωρίσει οτι η κοιτίδα του πολιτισμού και της δημοκρατίας ξεπήδησε μέσα από το Ελληνικό πνεύμα (ιδεώδες).
Αυτή η μικρή χώρα που με τα αστείρευτα αποθέματα σε πλείστους τομείς διατήρησε την άσβεστη και εκτυφλωτική φωτεινότητά της παγκοσμίως με πράξεις και έργα που τιμούν την «ελεύθερη» ύπαρξη του πολιτισμένου ανθρώπινου γένους.
Η παγκοσμιοποίηση  της οικονομίας και πολλάκις η χρησιμοποιούμενη πολεμική βιομηχανία εξελιγμένη σε πυρηνική τρομοκρατία με εκμεταλευόμενη  δύναμη τις μορφές ενέργειας,  πετρέλαιο, αέριο, υδατάνθρακες κ.λ.π. δημιούργησαν τα σύγχρονα όπλα – στα χέρια ολίγων- για τον εξευτελισμό και ισοπέδωση της ανθρώπινης ύπαρξης σε κάθε μορφή αντίστασης ή άρνησης στην υποδουλικότητα  που ήθελε αντισταθεί.
Εφήμερες ηγεσίες, μικροί πλανητάρχες, δικτατορίσκοι, μεγάλοι μεγιστάνες του πλούτου με ημερομηνία λήξεως  της δύναμης της εξουσίας αλλά και της διάρκειας της ανθρώπινης  ζωής τους,  προσπαθούν να διαφεντεύσουν τις τύχες του κόσμου αγνοώντας το «τα πάντα ματαιότης» σ’ αυτή την ζωή, μη υπάρχοντος ανθρώπινης φυσικής αιωνιότητας για ΚΑΝΕΝΑΝ.
Η ευλογημένη ύπαρξη της χώρας μας από το βάθος του χρόνου (3.000 ετών περίπου) διατηρήθηκε στην παγκόσμια κορωνίδα με το φωτοστέφανο της δημιουργίας όλων των ψυχικών και φυσικών αρετών του ανθρωπίνου γένους.
Η αξία της ζωής , η γέννηση της δημοκρατίας,   η καλλιέργεια της γλώσσης,  των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών, ο πολιτισμός, τα ψυχικά αποθέματα του ηρωισμού και της ελευθερίας, η αλληλλεγγύη και η χριστιανοσύνη (αγάπα τον πλησίον σου) βίωσαν και διατήρησαν το Ελληνικό Εθνος  φωτεινό παράδειγμα στην παγκόσμια κοινότητα.
Ολα αυτά αποτελούν το ανεκτίμητο θησαυροφυλάκιο της μοναδικής και αρχαιότερης ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ με αποκλειστικούς μετόχους και ιδιοκτήτες τις παλαιότερες αλλά και τις επερχόμενες γενιές των Ελλήνων στη ζωή της ανθρωπότητος.
Η ανεξάντλητη ψυχή, το πνεύμα και τα ιδανικά και ο σεβασμός στους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας διαφύλαξαν αναλλοίωτα στο απυρόβλητο την ΤΡΑΠΕΖΑ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ μας.
Αυτή δεν εξαργυρώνεται, δεν πωλείται δεν μισθώνεται, δε γίνεται συστημική, είναι τόσο ψηλά που μόνο προσφορά ανιδιοτελή προσφέρει διαχρονικά στην εξέλιξη της παγκόσμιας κοινότητας, από την αιώνια αυτή παρακαταθήκη του Γένους μας.

Το άρθρο του δημοτικού συμβούλου Πειραιά Νίκου Πηρούνια αναδημοσιεύεται από την εφημερίδα "Παρασκήνιο"