Latest News

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Πώς κατέστρεψε πίνακα 3 εκατομμυρίων σε 15 δευτερόλεπτα! (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο βάνδαλος ουδεμία προσοχή έδωσε σε άλλα έργα που βρισκόταν στην ίδια έκθεση, μεταξύ των οποίων πίνακες του Πάμπλο Πικάσο και του Μαρκ Σαγκάλ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΝΤΕΟ

Η ήσυχη ζωή της μικρής αμερικανικής πόλης του Άσπεν ανετράπη από ένα ασυνήθιστο και παράξενο έγκλημα, το οποίο προκάλεσε ζημιά ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ένας ξένος φορώντας γυαλιά ηλίου και καπέλο μπήκε το απόγευμα της Τρίτης σε μια γκαλερί  κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Άσπεν. Αμέσως προχώρησε προς τον τοίχο όπου βρισκόταν ένας πίνακας ζωγραφικής του καλλιτέχνη Κρίστοφερ Γουλ και τον έσκισε με ένα μαχαίρι, δύο φορές, ενώσ τη συνέχεια αποχώρησε, αναφέρει η εφημερίδα Aspen Times .
Η αξία του πίνακα εκτιμάται στα 2.950.000 δολάρια και έχει τίτλο «Χωρίς Όνομα 2004», και όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης της γκαλερί, Γκρέγκορι Λαχμί, το έργο καταστράφηκε.
Ένας βοηθός του Λάχμι, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν μόνος στην γκαλερί, διηγείται ότι ο βάνδαλος δεν έδωσε σημασία σε άλλα έργα ζωγραφικής της έκθεσης, μεταξύ των οποίων και έργα του Πάμπλο Πικάσο και Μαρκ Σαγκάλ, και ότι ολοκλήρωσε την καταστροφή σε 15 δευτερόλεπτα.
Ο Λάχμι τόνισε ότι δεν έχει την παραμικρή ιδέα για την αιτία που προκάλεσε τον βανδαλισμό, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες είχε λάβει τρεις ύποπτες κλήσεις από έναν άνδρα ο οποίος είχε ενεργοποιήσει την απόκρυψη αριθμού, ρωτώντας αν η γκαλερί διέθετε έργα του Γουλ. Η αστυνομία του Άσπεν ανέφερε ότι αγνοεί τα κίνητρα του βανδαλισμού, ωστόσο όμως επισημαίνει ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο.