Latest News

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Τούρκοι διαδηλωτές έξω από το τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ (ΒΙΝΤΕΟ)


Εκατοντάδες διαδηλωτές που κρατούσαν τουρκικές σημαίες συγκεντρώθηκαν έξω από το τουρκικό προξενείο του Ρότερνταμ ζητώντας...
να δουν την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας, καθώς κλιμακώνεται η διπλωματική σύγκρουση μεταξύ της Ολλανδίας και της Τουρκίας.

Με μεταλλικά φράγματα και έφιππους αστυνομικούς οι ολλανδικές δυνάμεις της τάξης προσπάθησαν να κρατήσουν μακριά από το προξενείο το πλήθος που μεγάλωνε, καθώς διαδηλωτές άρχισαν να φθάνουν από τη Γερμανία.

Κάποια στιγμή σημειώθηκε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και των Ολλανδών αστυνομικών, με κάποια μέσα να μεταδίδουν ότι Τούρκοι ρεπόρτερ δέχθηκαν επίθεση από τα εκπαιδευμένα σκυλιά των φρουρών.

Η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας έφθασε οδικώς στην Ολλανδία από τη γειτονική Γερμανία, αφού η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στο αεροπλάνο που θα μετέφερε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προσγειωθεί στο Ρότερνταμ.

Η ολλανδική αστυνομία την εμπόδισε να εισέλθει στο τουρκικό προξενείο της πόλης.
Η ολλανδική κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει Τούρκους πολιτικούς να κάνουν εκστρατεία για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στο ολλανδικό έδαφος στις κοινότητες των Τούρκων μεταναστών .