Latest News

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Το τελευταίο αντίο στον Σπύρο Ευαγγελάτο - Ποιοι επώνυμοι πήγαν στην κηδεία (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μέσα σε κλίμα θλίψης και συγκίνησης, παρουσία ανθρώπων του θεάτρου, των γραμμάτων και τεχνών, κηδεύτηκε  στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ο διαπρεπής σκηνοθέτης και Ακαδημαικός Σπύρος Ευαγγελάτος στις...
15.00 το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου 2017.
Ο ιδρυτής του «Αμφιθεάτρου», ο οποίος υπηρέτησε με γνώση και αγάπη το θέατρο και δη το αρχαίο δράμα, ανεβάζοντας πολλές αξιόλογες παραστάσεις, με «κύκνειο άσμα του», το περασμένο καλοκαίρι, την παράσταση «Αμύντας» που καταχειροκροτήθηκε στο Ηρώδειο, απεβίωσε το πρωί της Τρίτης 24 Ιανουαρίου σε ηλικία 77 ετών. Αντιμετώπιζε το τελευταίο χρονικό διάστημα, προβλήματα υγείας.
Κατόπιν απόφασης της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου, η κηδεία του εκλιπόντος σκηνοθέτη έγινε δημοσία δαπάνη. Ο Σπύρος Ευαγγελάτος ήταν νυμφευμένος με την ηθοποιό Λήδα Τασοπούλου, πρωταγωνίστρια σε πολλές από τις παραστάσεις του, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τον Αντίοχο που έφυγε αναπάντεχα πριν λίγα χρόνια από τη ζωή, μόλις στα 24 του χρόνια, και την Κατερίνα Ευαγγελάτου που είναι σκηνοθέτις στο θέατρο. Η Λήδα Τασοπούλου είχε φύγει από τη ζωή το 2005.
Στην κηδεία του Σπύρου Ευαγγελάτου μεταξύ άλλων παρέστησαν οι Γιώργος Κιμούλης, Θέμης Μουμουλίδης, Γιάννης Μπέζος, Λούκα Κατσέλη, Σπύρος Παπαδόπουλος, Σπύρος Μπιμπίλας, Νικήτας Τσακίρογλου, Άννα Φόνσου, Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, Φώτης Κουβέλης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Μιχαλακόπουλος, ο Αντώνης Λουδάρος, η Νεφέλη Ορφανού, η Ματθίλδη Μαγγίρα, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Κώστας Τσιάνος, κ.α.