Latest News

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Παντελίδη: Οι ιατροδικαστικές καταθέσεις και η ενδεχόμενη μήνυση για ανθρωποκτονία στη Φρόσω Κυριάκου


O  Παντελής Παντελίδης βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού τη μοιραία νύχτα...
του τροχαίου, σύμφωνα με την έκθεση των ιατροδικαστών.
Πιο συγκεκριμένα, 11 μήνες μετά το θανατηφόρο δυστύχημα, ο ιατροδικαστής Κωνσταντίνος Ανδρέου επεσήμανε:
«Στο ληφθέν δείγμα αίματος ανιχνεύθηκε αλκοόλη σε εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση. Συγκεκριμένα 2,72 γρ. ανά λίτρο αίματος. Ταυτόχρονα οινόπνευμα ανιχνεύθηκε και σε δείγμα ούρων και στο στομαχικό περιεχόμενο. Η εν λόγω συγκέντρωση χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά υψηλή και συμβατή με κατεστημένη μέθη ικανή να προκαλέσει ακόμα και αλκοολικό κόμμα. Ειδικά όπως στην περίπτωση του Παντελίδη, ο οποίος έπασχε από χρόνια μυοκαρδιοπάθεια με επηρεασμένη καρδιακή παροχή, η οποία προκύπτει από την έκθεση της ιστολογικής εξέτασης. Με αυτή τη συγκέντρωση αίματος, μετά βεβαιότητας μπορούμε να πούμε ότι ήταν σε σύγχυση, είχε δυσκολία προσανατολισμού, δυσκολία στην όραση στη διάκριση χρωμάτων και σχημάτων, λείαν σοβαρές δυσκολίες στην κίνηση και στην ομιλία και το πιο σημαντικό είναι ότι ήταν σαφώς ληθαργικός και λόγω και του προβλήματος του είναι πάρα πολύ πιθανόν να βρισκόταν και σε καταπληξία.Προκύπτει σαφέστατη αδυναμία η οδική του συμπεριφορά να ήταν έστω επαρκής για να μπορέσει να χειριστεί ένα όχημα 2,5 τόνων με πολλή υψηλή δυνατότητα επιτάχυνσης με βάση το βάρος και τον όγκο του».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το εν λόγω ποσοστό αλκοόλης 2,72 γρ. αφορά τη στιγμή του θανάτου του και όχι τη μέγιστη τιμή, ενώ δήλωσε κατηγορηματικά ότι «είναι αδύνατον να μην αναγνωρίζεται η μέθη σε αυτή την υψηλή συγκέντρωση ακόμα και από κάποιον μη ειδικό».
Ο ίδιος εκτός από το ότι η κηλίδωση αίματος εντοπίστηκε στους πλευρικούς αερόσακους του συνοδηγού, τόνισε ότι στο σώμα του δημοφιλούς τραγουδιστή βρέθηκαν κακώσεις που προϋπήρχαν του τροχαίου, χωρίς να θέλει να δώσει περισσότερα στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση νεκροψίας - νεκροτομής.
Δεδομένων όλων των προαναφερθέντων, αναμένεται η αντίδραση της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη, η οποία, όπως υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Freddo, αναμένεται να μηνύσει τη Φρόσω Κυριάκου για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Από την πλευρά της η συνεπιβάτης Μίνα Αρναούτη με νέα της ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο facebook διαψεύδει τις εκθέσεις των ειδικών, ενώ καταφέρεται εναντίον δημοσιογράφου που υποστηρίζει ότι τη διαβάλλει διότι με αυτόν τον τρόπο κερδίζει δημοσιότητα. Έγραψε χαρακτηριστικά:
«Η υπομονή έχει και όρια! Πληρώνετε δικούς σας και σας λένε αυτό που θέλετε να πουν! Απλά τα πράγματα! Και λίγα σας λέω. Δεν θα καταφέρετε τίποτα, ο δημοσιογράφος ξέρει απλά ότι πουλάει το θέμα και ζει από αυτό έναν χρόνο τώρα! Άλλωστε, το λέει παντού "πουλάει". Αντί να βγω να φωνάζω εγώ έχετε και στόμα και μιλάτε. Ζώα! Ένα χρόνο ταλαιπωρούμαι και με χτυπάτε! Οδηγούσε εκείνος σας αρέσει δεν σας αρέσει και θα με αποζημιώσετε μέχρι τελευταίος γρατζουνιάς!».