Latest News

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Αυτή είναι η μοναδική συμβουλή για καλή σεξουαλική ζωή



Αν υπάρχει μια «βιομηχανία» που είτε σε περιόδους άνθησης είτε σε φάσης δεν αντιμετωπίζει ποτέ πρόβλημα, αυτή είναι η βιομηχανία της σεξουαλικής ζωής των ανθρώπων: χιλιάδες περιοδικά και ιστοχώροι και εκατομμύρια άρθρα πλημμυρίζουν τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, συμβουλεύοντας άνδρες και γυναίκες πώς να βελτιώσουν ή και να… απογειώσουν τη σεξουαλική τους ζωή.
 
Ωστόσο, φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, τουλάχιστον αν πιστέψουμε την Nicole Prause, ερευνήτρια σεξολόγο στο Sexual Psychophysiology And Affective Neuroscience, η οποία υποστήριξε ότι μία και μόνη είναι η συμβουλή που θα έδινε για καλύτερη σεξουαλική ζωή. Και η συμβουλή αυτή, τουλάχιστον βάσει των όσων είπε στο New York Magazine, είναι: «Ακούστε τον/την σύντροφό σας».
 
Σύμφωνα με έρευνα του 2012, γυναίκες παραδέχθηκαν ότι όσο περνούσε ο χρόνος τόσο καλύτερο γινόταν το σεξ, σε σχέση με την πρώτη φορά, ενώ η Prause τόνισε ότι «η εμπειρία δεν βρίσκεται στην πληροφορία, αλλά στο κάθε άτομο χωριστά».
 
Συμπληρωματικά, πάντως, η ερευνήτρια τονίζει ότι αν οι σεξουαλικές σας συνήθειες είναι πιο… προχωρημένες, καλό είναι να το αποκαλύψετε μετά από λίγο καιρό και όχι με τη μία στον/στην σύντροφό σας.