Latest News

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Τα 10 δημοφιλέστερα μουσικά βίντεο στην Ελλάδα για το 2016 (ΛΙΣΤΑ)


Αυτά είναι τα 10 δημοφιλέστερα μουσικά βίντεο στην Ελλάδα για το 2016 σύμφωνα με την καταμέτρηση που έκανε το επίσημο blog του YouTube. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΙΣΤΑ


10. Coldplay - Hymn for the weekend
Πιο αδιάφορο κι από Πλατανιάς-Βέροια. Ξεχωρίζει το αβυζαλέο ντεκολτέ της Μπιγιόνσε, το «καικαλάδικο» βιντεοκλίπ που είναι γυρισμένο στην Ινδία και φυσικά οι κλασικοί, νερόβραστοι στίχοι, βλέπε «άγγελοι», «ουρανός», «ζωή», «φτερά» κλπ.
9. Calvin Harris - This Is What You Came For ft. Rihanna
Ξενέρωτη ερωτική παπαριά, με δήθεν «μοντέρνο», ψιλοφουτουριστικό βιντεοκλίπ στο οποίο βλέπουμε τη Ριάνα να τραγουδάει με ηδυπάθεια για μια γκόμενα «που σε κοιτάει». Τη Ριάνα, που βαρέθηκε να γδύνεται την τελευταία τριετία... Ναι, αυτήν, το «χρυσό λαρύγγι του 21ου αιώνα». Μπεεε ρε, μπεεε....
8. Ypo - Maradona
Κλασική περίπτωση attention whore o Υποχθόνιος, πλην όμως στην περίπτωση αυτή πέτυχε το σκοπό του. Το κομμάτι είναι τραγικό και απελπιστικά ρηχό από πλευράς στίχων. Τόσο τραγικό που αμφιταλαντεύεσαι για μια στιγμή σκεπτόμενος μήπως το έστησε επίτηδες. Αλλά όχι. Απλώς το κρατάει ζωντανό στη Σιάτιστα, αυτό είναι όλο. Και κατάφερε να φτιάξει ένα καλτ κομμάτι, που θα παίζει στα πάρτις την ώρα της καυλάντας για να γελάει ο κόσμος.
7. Παντελής Παντελίδης - Της καρδιάς μου το γραμμένο
Καστροπολιτεία, πλάνα με drone, λαβ-στόρυ τουρκική σαπουνόπερα κι ο μακαρίτης να τριγυρνάει με γούνινο παλτό. Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Είμαι πολύ λίγος για να πιάσω τα βαθιά νοήματα.
6. Snik feat. Ypo - DAB
Σε μια άλλη εποχή, οι πρωταγωνιστές του εν λογω βιντεοκλίπ θα έπαιζαν κομπάρσοι σε ταινία του Νίκου Ζερβού. Σήμερα απλώς προκαλούν γέλωτα προσπαθώντας να μιμηθούν τους 2 Live Crew, 27 χρόνια μετά το «Me so horny», αλλά τελικά το μόνο που φέρνουν στο μυαλό είναι ότι έκαναν μια αποτυχημένη διασκευή του «Red Bull», του τεράστιου Saki Koukou.
5. Sia - Cheap Thrills ft. Sean Paul
Μέτριο χαζοτραγουδάκι με μπιτάκια και συμπαθές ασπρόμαυρο βίντεο, αλλά τουλάχιστον σε σχέση με τα προηγούμενα οι στίχοι του είναι επιπέδου Ντίλαν.
4. Era Istrefi - Bonbon
Ένα σκληρό 22χρονο γκομενάκι από το Κόσοβο τραγουδάει για το πόσο σκληρό γκομενάκι είναι. Με στιχοπλοκία εφάμιλλη του «Λο-λα, να έ-να μη-λο». Σοβαρά τώρα;
3. Κωνσταντίνος Κουφός - Μετρώ Αντίστροφα (5,4,3,2,1)
Ένας πιτσιρικάς με κάτω του μετρίου φωνή και ελλιπέστατη κινησιολογία σ’ ένα «πιο κλασικό πεθαίνεις» μπουζουκοτράγουδο, σε βιντεοκλίπ που φοράει μπουφάν τύπου Perfecto και βλέπουμε κάτι μικρές να λικνίζονται στους ήχους του, κρεμασμένες από το παράθυρο ενός χίπικου Volkswagen βαν, το οποίο διασχίζει την Αθήνα. Αυτό έπρεπε να λέγεται «Ό,τι να ‘ναι», όχι η ομώνυμη τηλεοπτική εκπομπή.
2. Παντελής Παντελίδης - Θυμάμαι
Ακυκλοφόρητο κομμάτι, που μιλάει για καψούρα για την πρώην. Πάλι σηκώνω τα χέρια ψηλά. Πάλι είμαι πολύ λίγος για να πιάσω τα βαθιά νοήματα. Τουλάχιστον υπάρχει εξήγηση στο γιατί αυτό το συγκεκριμένο είναι στο νο2 της λίστας.
1. Knock Out ft. Κωνσταντίνος Νάζης - Όταν Πονάω Το Γλεντάω
Δείτε το. Ολόκληρο. Στην ανάγκη βάλτε κάποιον να σας δέσει στην καρέκλα για να αντέξετε. Υπόσχομαι ότι στο τέλος αυτού του ακαλαίσθητου βλαχομπαρόκ εμέσματος θα γνωρίζετε περισσότερα για τα μουσικά κριτήρια της «υπερήφανης ελληνικής νεολαίας» απ’ ότι οι ίδιοι για τον εαυτό τους.koolnews.gr
 Για τις επιλογές μην κάνετε τους έκπληκτους, αυτά ακούνε οι πιτσιρικάδες γιατί άλλα δεν έχουν...