Latest News

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Σούπερ Πανσέληνος; Ώρα για σεξ (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Περισσότερη όρεξη για σεξ και άλλες εκπλήξεις επιφυλάσσει η σημερινή Πανσέληνος με τη Γη να προσεγγίζει σε απόσταση 356.509 χιλιομέτρων... τη Σελήνη. 

Κάτι τέτοιο συμβαίνει περίπου κάθε 70 χρόνια, υποστηρίζουν οι επιστήμονες προσθέτοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη πανσέληνο που έχει υπάρξει μετά το 1948. 

Σύμφωνα με τη NASA, αν ο ουρανός είναι σήμερα καθαρός, η Σελήνη θα φαίνεται μεγαλύτερη και φωτεινότερη σε σχέση με τη μέση πανσέληνο.


Οι επιστήμονες έχουν μελετήσει σε βάθος το φυσικό αυτό φαινόμενο και, με βάση τα αποτελέσματα της έρευνάς τους, κατέληξαν στα ακόλουθα συμπεράσματα, τα οποία δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Μύθοι και αλήθειες για τη σούπερ πανσέληνο

1. Διαταραχές του ύπνου
Ισχύει! Αν και μέχρι στιγμής δεν αποδεικνύεται επιστημονικά ότι υπάρχει σχέση μεταξύ ύπνου και πανσελήνου. Ωστόσο, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι βαθιές φάσεις ύπνου μειώνονται όταν έχει πανσέληνο κατά 30%.

 2. Οι άνθρωποι και τα ζώα επηρεάζονται από την πανσέληνο
Στην πανσέληνο έχουμε περισσότερη επιθυμία για σεξ. Η σημερινή πανσέληνος φέρνει στο μυαλό μας αισθησιακές σκέψεις. Και αφού μία στις δύο γυναίκες παρουσιάζει πρόβλημα ύπνου όταν έχει πανσέληνο, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για ερωτικά παιχνίδια.

3. Κατά την πανσέληνο η υπνοβασία είναι πιθανή

Αυτό δεν ισχύει! Δεν αποδεικνύεται τουλάχιστον επιστημονικά με τους ερευνητές να επισημαίνουν ότι η  υπνοβασία είναι πιθανή σε κάθε φάση της Σελήνης.

4. Ευνοείται η ανάπτυξη των τριχών
Ισχύει! Οι επιστήμονες θεωρούν ότι σε αυτή τη φάση της Σελήνης, ενισχύεται η τριχοφυία. Γι΄αυτό το λόγο, σε πολλά μέρη του πλανήτη, διοργανώνονται πάρτι με ομαδικά κουρέματα. Όποιος κουρεύεται την ημέρα αυτή,  έχει περισσότερες πιθανότητες να έχει γερά μαλλιά.

5. Την πανσέληνο τα ποντίκια μένουν στις τρύπες τους
Ισχύει! Τα τρωκτικά παραμένουν όλο το βράδυ στο σπίτι τους. Από την στιγμή που κατά την πανσέληνο υπάρχει πιο πολύ φως , τα ποντίκια θέλουν να προστατευτούν από τα πεινασμένα αρπακτικά πτηνά .

6. Επηρεάζεται η έμμηνος ρύση των γυναικών
Αυτό δεν ισχύει.

7. Οι λύκοι ουρλιάζουν
Ισχύει! Όταν υπάρχει περισσότερο φως, τα ζώα είναι πιο ευαίσθητα. Εφόσον επηρεάζεται ο ψυχισμός τους, κλαίνε περισσότερο...

8. Οι επιληπτικοί παρουσιάζουν σπανίως κρίσεις
Ισχύει! Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο University College του Λονδίνου μελέτησαν την συχνότητα των επιληπτικών κρίσεων που σχετίζονται με διάφορες φάσεις της Σελήνης. Ο αριθμός των επιληπτικών κρίσεων μειώνεται όταν έχει πανσέληνο. Για τους ερευνητές, αυτό έχει να κάνει με την ορμόνη μελατονίνη η οποία εκκρίνεται τη νύχτα.  

9. Μπορεί να προκληθούν πλημμύρες
Κι όμως! Η Σελήνη επηρεάζει τις παλίρροιες. Όσο πιο κοντά είναι η Σελήνη στη Γη, τόσο μεγαλύτερη είναι η δύναμη της βαρύτητας.

10. Την πανσέληνο περισσότεροι άνθρωποι γίνονται καταθλιπτικοί
Δεν είναι αλήθεια! Μία μελέτη έδειξε ότι η κατάθλιψη δεν έχει σχέση με τις φάσεις της Σελήνης.

11. Στην πανσέληνο, ενισχύονται τα εγκλήματα
Δεν ισχύει !Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι δεν γίνονται πιο βίαιοι.

Δείτε παρακάτω εντυπωσιακές φωτογραφίες


Παρίσι



Μπουένος Άιρες



Λίβερπουλ


Ισπανία