Latest News

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ελλάδα -Βοσνία 1-1: Επική ανατροπή στο 95' ( ΕΙΚΟΝΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΓΚΟΛ)


 Μια χρυσή ισοπαλία κατάφερε να πάρει η Εθνική Ελλάδος στον προκριματικό αγώνα για το Μουντιάλ της Ρωσίας με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ                                           
Το γκολ-λύτρωση ήρθε στο 95' με ασύλληπτο σουτ του Γιώργου Τζαβέλα στο δεξί γάμα της εστίας του Βόσνιου γκολκίπερ ο οποίος δεν είχε περιθώρια αντίδρασης.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε κακό ξεκίνημα στον αγώνα και έχασε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Το γκολ των φιλοξενούμενων ήρθε μετά από εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς, με τη μπάλα να χτυπάει πρώτα στο δεξί δοκάρι του Καρνέζη, στη συνέχεια στην πλάτη του και καταλήγει στα δίχτυα.
Μετά το γκολ του Πιάνιτς, οι Βόσνιοι άναψαν δεκάδες καπνογόνα, μερικά εκ των οποίων τα… εκτόξευσαν στους Έλληνες οπαδούς και αυτοί τους τα… επέστρεψαν! «Έφυγαν» και καρέκλες στο γήπεδο, μικρή διακοπή.
Η καλύτερη φάση για την Ελλάδα ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Σάμαρης με εξαιρετική κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Μήτρογλου τετ-α-τετ, ωστόσο ο Μπέγκοβιτς έδιωξε δύσκολα.
Η εθνική μας ομάδα μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε δύο καλές ευκαιρίες μέχρι το 60ο λεπτό.
Στο 55' ο Κώστας Φορτούνης επιχείρησε τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Μπέγκοβιτς ωστόσο να βρίσκει τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα και αυτή να σταματάει στο δεξί δοκάρι.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Παπασταθόπουλος έκανε την κεφαλιά αλλά ο Μπέγκοβιτς μπλόκαρε ξανά.
Η λύτρωση ήρθε για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς.
Η άμυνα της Βοσνίας δεν μπόρεσε να διώξει καλά τη μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Τζαβέλλα και αυτός με ένα απίστευτο κεραυνό με το εξωτερικό νίκησε τον Μπέγκοβιτς και ισοφάρισε για την Εθνική μας ομάδα.
Να σημειωθεί ότι αμφότερες οι ομάδες τελείωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Παπαδόπουλου και του Τζέκο.
Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Μανιάτης, Σάμαρης, Μάνταλος, Φορτούνης, Σταφυλίδης, Μήτρογλου.
Στον πάγκο για τη γαλανόλευκη: Γλύκος, Κυριακίδης, Κουτρουμπής, Τζιόλης, Καρέλης, Πέτσος, Βέλλιος, Μπακασέτας, Διαμαντάκος, Σιώπης, Γιαννιώτας, Οικονόμου.
Βοσνία (Μεχμέντ Μπατζάρεβιτς): Μπέγκοβιτς, Βράνιες, Σπάχιτς, Ζουκάνοβιτς, Κολάζινακ, Γιάγιαλο, Χαΐροβιτς, Λούλιτς, Πιάνιτς, Ιμπίσεβιτς, Τζέκο.
Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους: Σέχιτς, Πίριτς, Τσότσαλιτς, Μπίτσακτσιτς, Τσίμιροτ, Μεντουνιανίν, Μιλίτσεβιτς, Σούσιτς, Σούνιτς, Τζούριτς, Στεβάνοβιτς, Κρούνιτς.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιόχαν Έρικσον (Σουηδία), βοηθοί του οι Ματίας Κλασένιους (Σουηδία), Ντάνιελ Βάρνμαρκ (Σουηδία) και τέταρτος ο Αντρέας Έκμπεργκ (Σουηδία).
Στο γήπεδο Καραΐσκάκη βρέθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Πρωθυπουργός, μαζί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό παρακολούθησαν από κοντά τον αγώνα.
Πριν από την έναρξη του αγώνα σημειώθηκαν επεισόδια, ευτυχώς μικρής έντασης
Επεισόδια σημειώθηκαν στο Φάληρο (13/11), λίγο πριν τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με την Βοσνία.
Ένας οπαδός των φιλοξενούμενων χτυπήθηκε από Έλληνες στον ηλεκτρικό, στον σταθμό του Φαλήρου, περίπου δύο ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα. Τα χειρότερα αποφεύχθησαν με την παρέμβαση δύο Ελλήνων, που ζήτησαν από τους υπόλοιπους να σταματήσουν.
Η φωτογραφία του οπαδού που δέχτηκε επίθεση έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης» πριν το ματς της Βοσνίας με την Εθνική Ελλάδας κάνει τον γύρο των βοσνιακών Μέσων. Να σημειωθεί ότι πριν τη σέντρα του σπουδαίου αγώνα, υπήρξε μεγάλη ένταση για 2-3 λεπτά μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων (περίπου 1000 Βόσνιοι βρίσκονται στο φαληρικό γήπεδο), με ρίψεις μπουκαλιών και από τις δύο πλευρές.