Latest News

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Ειρήνη Μερκούρη: Το τέλος της καριέρας, η κατάρρευση και τα χρέη


Μια «παραμορφωμένη» φωτογραφία και ρεπορτάζ, που άφηναν υπόνοιες για πλαστικές επεμβάσεις που χάλασαν το πρόσωπό της, είχαν ως αποτέλεσμα την πτωτική πορεία της καριέρας της Ειρήνης Μερκούρη...
τα χρέη και την ψυχολογική κατάρρευση. Τουλάχιστον αυτό επικαλέστηκε η τραγουδίστρια στην αγωγή της κατά τηλεοπτικού σταθμού, που εκδικάστηκε χθες στο Πρωτοδικείο. Φανερά αναστατωμένη, με δάκρυα στα μάτια και αρκετά ξεσπάσματα, προσκόμισε ακόμη και έγγραφο που πιστοποιεί ότι δεν έχει κάνει πλαστική!
Η αγωγή της τραγουδίστριας αφορά το διάστημα από τις 25 Μαρτίου έως τις 16 Απριλίου του 2010, όταν σε ρεπορτάζ που προβλήθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Star και σε εκπομπές εμφανιζόταν συγκεκριμένη φωτογραφία της, συνοδευόμενη από ερωτήματα για πλαστικές επεμβάσεις. Πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η πλευρά του σταθμού υποστήριξε ότι η Ειρήνη Μερκούρη είχε εμφανιστεί το 2010 σε δίωρη εκπομπή του καναλιού για να απαντήσει, οπότε η όποια απαίτησή της έχει ικανοποιηθεί.
Χαρτί από γιατρό
Ομως στο δικαστήριο κατέθεσε οργισμένος ο αδελφός της τραγουδίστριας Γιάννης Χαλιλόπουλος: «Στις 24 Μαρτίου 2010 η Ειρήνη είχε πάει σε εκδήλωση στη Γλυφάδα και την έβγαλαν φωτογραφία. Μετά έπαιζε για πολύ καιρό. Ηταν μια παραμορφωμένη εικόνα. Εχει και χαρτί από γιατρό ότι δεν έχει κάνει ποτέ πλαστική! Ηθελαν να θίξουν την τιμή και την υπόληψή της. Της δημιούργησαν ψυχολογικά θέματα. Ελεγαν ότι είναι τέρας και ότι πάσχει από κατάθλιψη. Μάλιστα, συνόδευαν το ρεπορτάζ με θλιβερή μουσική, σαν να ήταν θρίλερ! Εγραψαν σε λεζάντα ακόμη και πως πρόκειται για διαφημιστικό τρικ. Είχαν φέρει και γιατρό να εξετάσει τη φωτογραφία και να πει αν έχει κάνει πλαστικές! Απορώ πώς αυτός ο άνθρωπος δεν έχει εξεταστεί από συμβούλιο γιατρών»! Στη συνέχεια περιέγραψε ότι εξαιτίας αυτής της περιπέτειας η αδελφή του έγινε ράκος, αφού άρχισε να χάνει δουλειές, με αποτέλεσμα να καταστραφεί οικονομικά. «Επαιζαν 25 μέρες το θέμα. Δεν την έπαιρναν πια στα μαγαζιά. Από το 2011 ως το 2014 έχασε πολλές δουλειές. Εβγαζε τον μήνα κάποιες χιλιάδες ευρώ από συναυλίες και χάθηκαν. Σήμερα έχει υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη. Είχε πάρει δάνειο περίπου 700.000 ευρώ. Οταν κάποιος βγάζει από τη δουλειά του 45.000 τον χρόνο, νιώθει την ασφάλεια να πάρει δάνειο. Δεν ήξερε ότι θα βρεθεί το κανάλι να την καταστρέψει μέσα σε 25 μέρες» είπε ο κ. Χαλιλόπουλος, ενώ η τραγουδίστρια ξεσπούσε σε κλάματα στην αίθουσα.
Μάρτυρας από την πλευρά του καναλιού τόνισε ότι πριν δημοσιευθεί το θέμα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον τότε μάνατζερ της Ειρήνης Μερκούρη: «Κάποια sites άρχισαν να σχολιάζουν τη φωτογραφία και εμείς ασχοληθήκαμε στη συνέχεια και κάναμε ρεπορτάζ. Η Ειρήνη Μερκούρη είναι άνθρωπος που απασχολεί την κοινή γνώμη και εμάς τους δημοσιογράφους. Εγώ επικοινώνησα μαζί της για να το κάνουμε θέμα. Δεν το σήκωσε η ίδια. Το σήκωσε ο πρώην καλλιτεχνικός της μάνατζερ, ο κ. Τσαγκαράκης, και είπε ότι δεν θέλει να κάνει δήλωση. Είχε απασχολήσει πολύ τα μέσα ενημέρωσης. Πολλές εκπομπές ασχολήθηκαν. Δεν είπαμε ποτέ για καταστροφή καριέρας ή κατάθλιψη». Οπως τόνισε λίγες ημέρες αργότερα η τραγουδίστρια εμφανίστηκε σε εκπομπή για να απαντήσει, χωρίς να διευκρινίσει τι είχε συμβεί: «Ολοι ξέραμε ότι είναι μια όμορφη γυναίκα και αυτή η φωτογραφία προκάλεσε ενδιαφέρον. Θα μπορούσε με ένα τηλέφωνο να παρέμβει. Οι πόρτες ήταν ανοιχτές. Επειδή δεν το διέψευσε, ήταν σαν να το συντηρεί η ίδια. Εγώ της έκανα backstage στα γυρίσματα της εκπομπής “Gala”, στην οποία φιλοξενήθηκε, και τη ρώτησα για το θέμα, αλλά δεν ήθελε να απαντήσει».
Τότε τον λόγο πήρε ο δικηγόρος του σταθμού: «Είχε κάνει αγωγή το 2011 στην Εμπατή North επειδή αντικαταστάθηκε από τη Μάρω Λύτρα και ζητάει 180.000 ευρώ, ενώ έχει κάνει αγωγή και κατά της Sony».
«Ολοι την έδειχναν με το δάχτυλο»
Ο αδελφός της Ειρήνης Μερκούρη υποστήριξε ότι η ζημία που υπέστη η τραγουδίστρια από την αρνητική δημοσιότητα δεν ήταν μόνο οικονομική, αλλά και ψυχολογική.
«Εκτός από την καριέρα της που καταστράφηκε, με αποτέλεσμα να χρωστάει δάνεια, έχουμε και τον άνθρωπο. Αυτή η φωτογραφία κατέστρεψε την πορεία της. Περπατάει παντού και λένε όλοι: “Να, να, να, αυτή είναι”. Πήρε τεράστια έκταση το θέμα. Το παράκαναν» κατέθεσε ο Γιάννης Χαλιλόπουλος και συνέχισε: «Υπάρχει και επίσημο έγγραφο ότι δεν έχει κάνει πλαστικές. Ουδέποτε έχει κάνει μπότοξ ούτε παρεμβατική πλαστική. Είχε μια καλή εμφάνιση και τη βοήθησε αυτό. Μετά καταστράφηκε η ψυχολογία της γιατί όλοι την έδειχναν με το δάχτυλο. Είναι ψέμα ότι παραμορφώθηκε. Πολλές εκπομπές έπαιζαν αυτό το θέμα. Δεν διερωτήθηκαν ποτέ. Ηταν βέβαιοι! Δεν την είδαν σαν άνθρωπο». Μιλώντας για την πορεία της αδελφής του πριν από το 2010 και τη δημοσίευση της επίμαχης φωτογραφίας, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι η Μερκούρη βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της: «Είχε υπογράψει συμβόλαιο με τη Sony Music, είχε συνεργασίες με τον Πάριο, τη Βίσση, τον Πλέσσα και τον Ρέμο. Ηταν το πρώτο γυναικείο όνομα, με το πρόσωπό της».espressonews.gr