Latest News

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Εγκαινιάστηκε η έκθεση για τα «Σεπτεμβριανά»


Στη Δημοτική Πινακοθήκη έγιναν χθες τα εγκαίνια της έκθεσης με την ευκαιρία των 61 χρόνων  από τα τραγικά γεγονότα των Σεπτεμβριανών....  
στην Κωνσταντινούπολη και η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης,  με θέμα: «Η σκιά των Σεπτεμβριανών στα 60 χρόνια που ακολούθησαν στην Τουρκία» με  ομιλητές τους κ.κ. Χ. Παπασωτηρίου, Α. Συρίγο, Α. Αλεξανδρή και Ν. Ουζούνογλου.
Η έκθεση και η συζήτηση εντάσσονται σε σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν προβολές ταινιών, ημερίδες, συζητήσεις, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και διοργανώνονται καθημερινά στη Δημοτική Πινακοθήκη 6-10 Σεπτεμβρίου από την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών.
Μιλώντας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Γιώργος Δαβάκης για την 61η επέτειο των Σεπτεμβριανών που σημάδεψε την πατρίδα μας και τη ζωή χιλιάδων Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του τα εξής :
 "Θεωρώ ότι η  ιστορία μας και οι παραδόσεις μας είναι παράγοντες οι οποίοι μπορούν σήμερα να μας κρατήσουν ενωμένους, απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητας που βιώνουμε ως χώρα. 
Οι δράσεις που κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση είναι αξιέπαινες.
Για το λόγο αυτό θα ήθελα να συγχαρώ, ιδιαιτέρως, την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών, διότι γνωρίζω ότι δουλέψατε με ιδιαίτερη ζέση προκειμένου να προετοιμάσετε με  τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις φετινές εκδηλώσεις στον Πειραιά, οι οποίες περιλαμβάνουν εξαίρετους ομιλητές αλλά και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από τα γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 1955 στην Κωνσταντινούπολη....». 
Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» η βουλευτής κυρία Ελένη Σταματάκη, οι βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Ρίζος, Στέφανος Γκίκας, Αντώνης Γρέγος, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Ελευθέριος Κρέτσος, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΠΣΕ, εκπρόσωποι Στρατού Ξηράς, Αεροπορίας,  Γενικού Επιτελείου, εκπρόσωποι ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ.α.