Latest News

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Δίκη Χρυσής Αυγής : Μάρτυρας αναγνώρισε τον φερόμενο ως πυρηνάρχη στο Πέραμα


Στην αναγνώριση του κατηγορουμένου Αναστάσιου Πανταζή που φέρεται ως πυρηνάρχης στο Πέραμα, προχώρησε σήμερα καταθέτοντας στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο...
Αιγύπτιος ψαράς Σαάντ Αμπού Χαμάντ. 

Ο μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο πως αναγνωρίζει το συγκεκριμένο κατηγορούμενο κατά 90%, ενώ αποκάλυψε ότι δικηγόρος είχε πάρει τηλέφωνο τον αδελφό του και του πρότεινε να του δώσει χρήματα για να εξαγοράσει τη σιωπή του και κλείσει η υπόθεση.

Ειδικότερα, ο μάρτυρας στη κατάθεσή του, για δεύτερη ημέρα, στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αναγνώρισε τον Α. Πανταζή ως ένα από τα μέλη της ομάδας που επιχείρησε να εισβάλλει στο σπίτι του τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012. Σε ερώτηση δε που έγινε στο μάρτυρα γιατί προχώρησε σε αναγνώριση νωρίτερα, εκείνος είπε ότι φοβόταν.

Λίγο νωρίτερα, είχε αναφέρει στην κατάθεσή του ο μάρτυρας: «Είδα έναν στο παράθυρο,  είχε μαύρα μαλλιά και λίγο μούσι ήταν μελαχρινός, μέτριος στο ύψος και το βάρος. Άμα τον δω μπορεί να τον γνωρίσω . Είχε γεμάτα μάγουλα. Φορούσε μαύρη μπλούζα και παντελόνι. Τον είδα από τη μέση και πάνω».

Πρόεδρος: Κρατούσε κάτι στο χέρι του;

Μάρτυρας: Είδα να απλώνει τα χέρια του και να τραβάει το παράθυρο για να το ανοίξει . Ήταν και άλλοι μαζί του... Έβριζαν, έλεγαν  «έλα έξω να σου πω ποια είναι η Χρυσή Αυγή». Είδα από το πλάι ακόμη έναν που φορούσε μαύρο και τζιν παντελόνι.

Πρόεδρος: Μπορείτε να τον αναγνωρίσετε;

Μάρτυρας: Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Ήταν ψηλός και αδύνατος. Είχε ιδιαίτερο κούρεμα.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας κοίταξε προς την πλευρά των κατηγορουμένων και ανέφερε: «Είμαι σίγουρος ότι είναι αυτός που τραβούσε το παράθυρο», δείχνοντας προς τον κατηγορούμενο Πανταζή.

Πρόεδρος: Δεν έχετε  κάποια αμφιβολία;

Μάρτυρας: Όχι. Είμαι 90% σίγουρος.

Πρόεδρος: Είχατε πει πως δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε κανέναν και τώρα το κάνετε τι άλλαξε;

Μάρτυρας: Φοβόμουν... Είπα στον εαυτό μου πρέπει να καταθέσεις τι έγινε,  να πεις την αλήθεια για να μην ξανάρθουν... Ήξερα αλλά δεν ήθελα να πω από  το φόβο μου...

Πρόεδρος : Τώρα δεν φοβάστε;

Μάρτυρας: Φοβάμαι... Όμως, όποιος  έχει κάνει κάτι  πρέπει να τιμωρηθεί  γι' αυτό που έκανε...Αν συνεχίσουν έτσι θα τα μαζέψω  και θα φύγω...

Η καταγγελία
Μάλιστα, ο μάρτυρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως την επόμενη της επίθεσης δικηγόρος τηλεφώνησε στον αδελφό του και προσπάθησε να τον πείσει να κλείσει την υπόθεση προσφέροντας του χρήματα. «Του τηλεφώνησε και του είπε  να τα βρούμε , να σας δώσουμε λεφτά και να πεις ότι δεν γνωρίζεις κανένα…» κατάθεσε.

Εισαγγελέας: Αφού δεν είχατε διάφορες στη δουλειά σας γιατί έσπασαν τα αυτοκίνητα  και το μηχανάκι σας;

Μάρτυρας: Αυτοί  ήρθαν για να μας σκοτώσουν δεν θα έσπαγαν τα αυτοκίνητα;

Ο μάρτυρας έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση στην οποία υπήρχε σχέδιο με στόχο να τους υποχρεώσουν να βγουν από το σπίτι τους για να τους επιτεθούν.

Τέλος, στη δίκη, που σήμερα εμφανίστηκαν μόλις τέσσερις κατηγορούμενοι, προσήλθε σήμερα ο Κ. Τατσιόπουλος, γείτονας των Αιγυπτίων στο Πέραμα, ο οποίος ανταποκρίθηκε στις φωνές για βοήθεια κατά την επίθεση. Η προσαγωγή του κ. Τατσιόπουλου έγινε βίαια στο δικαστήριο αφού δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν τηλεφωνικώς, και ενώ του έχει επιβληθεί πρόστιμο 150 ευρώ.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας αναμένεται να καταθέσει τη ερχόμενη Παρασκευή.