Latest News

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

ΡΙΟ: Κρούσματα ντόπινγκ στην ελληνική και την κυπριακή αποστολή

Δεν ξεκίνησε με το δεξί στο Ρίο η Ελλάδα, αφού ήδη σημειώθηκε το πρώτο κρούσμα ντόπινγκ σε αθλήτρια...
της κολύμβησης.
Ο έλεγχος έγινε πριν την αναχώρηση της αποστολής και τα αποτελέσματα της εξέτασης του πρώτου δείγματος γνωστοποιήθηκαν σήμερα, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να της ανακοινώσει πως δεν μπορεί να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο που ξεκινούν σε λίγες ώρες, ενώ εκείνη επρόκειτο να αγωνιστεί στις 12 Αυγούστου.
Για ευνόητους λόγους κι επειδή ακόμη δεν έχει γίνει εξέταση και του δεύτερου δείγματος μέχρι στιγμής δεν δόθηκε το όνομά της στη δημοσιότητα, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά και την τυπική ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αθλήτρια έχει ήδη αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό και προσωρινά βρίσκεται σε ξενοδοχείο της πόλης, περιμένοντας νεότερες οδηγίες.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε και δεύτερο κρούσμα ντόπινγκ, αυτή τη φορά στην ελληνική παραολύμπιακή αποστολή. Σημειώνεται ότι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν στις 7 Σεπτεμβρίου.
Και για την Κύπρο όμως, δεν έγινε καλό ποδαρικό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής βρέθηκε ντοπέ ο αθλητής της άρσης βαρών Αντώνης Μαρτασίδης ο οποίος και αποκλείστηκε επίσης από τους Αγώνες.
Η σχετική ανακοίνωση:
Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) ανακοινώνει ότι έλαβε σήμερα ενημέρωση από την κυπριακή αρχή αντι-Ννόπινγκ (CyADA) ότι το αποτέλεσμα ελέγχου ντόπινγκ στον οποίο υποβλήθηκε ο αθλητής της άρσης βαρών, Αντώνης Μαρτασίδης, στις 25 Ιουλίου 2016, εκτός αγώνα, στην Αθήνα, έδωσε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα, αφού στο δείγμα ούρων του εν λόγω αθλητή βρέθηκε ουσία που περιλαμβάνεται στον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων.
Η ΚΟΕ είναι σε συνεχή επαφή με την κυπριακή αρχή αντι-ντόπινγκ για το θέμα και έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την άμεση ανάκληση της διαπίστευσης του αθλητή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016 και την επιστροφή του στην Κύπρο.