Latest News

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Καρέ καρέ η συγκλονιστική σύγκρουση δύο μοτοσικλετών (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ένα φρικιαστικό δυστύχημα με δύο νεκρούς μοτοσικλετιστές προκαλεί σοκ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Η μετωπική σύγκρουση των δύο μοτοσικλετών έγινε στις 30 Αυγούστου του 2015 στο νησί του Μαν και δόθηκε στη δημοσιότητα από την μητέρα του ενός οδηγού που έχασε τη ζωή του τόσο άδικα. Η Μπέβερλι Κλαρκ, μητέρα του μοτοσικλετιστή που έχασε τη ζωή του στα 22 του αναρωτιέται συντετριμμένη: «Έχετε ποτέ οδηγήσει σε έναν ορεινό δρόμο; Έχετε αισθανθεί απόλυτα ελεύθεροι σαν να είστε μόνο εσείς και η μοτοσικλέτα σας;». 

«Αυτό έκανε και ο γιος μου όταν σκοτώθηκε σε μια τραγική σύγκρουση δύο μοτοσικλετών» δηλώνει η μάνα που ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει την απώλεια του γιου της στα 22 του χρόνια. 

 

Ο Λούις Κλαρκ από το Πόουντφρακτ του Δυτικού Γιορκσάιρ, είχε πάει στο νησί του Μαν μαζί με μια παρέα από φίλους του για το φεστιβάλ μοτοσικλετιστών. 

 

Το κακό δεν έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ αλλά κατά τη διάρκεια μιας βόλτας που έκαε μια ομάδα μοτοσικλετιστών. 

 

Οι εικόνες δείχνουν τους φίλους να κινούνται χαλαροί στους δρόμους του νησιού δίπλα στους καταπράσινους αγρούς, μέχρι που κάποια στιγμή συμβαίνει το αδιανόητο.

«Δεν αγωνιζόταν, ούτε και έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, δεν είχε πιει ούτε είχε πάρει ναρκωτικά» λέει για τον άτυχο γιο της η Μπέβερλι Κλαρκ. «Τον έφεραν σπίτι αμίλητο, χτυπημένο και νεκρό μέσα σε ένα φέρετρο» συνεχίζει η μάνα.

 

«Είναι τα νέα που κανένας γονιός δεν θα έπρεπε ποτέ να μαθαίνει.Δεν θα ξανακούσω τη φωνή του, ούτε θα ξαναδώ το χαμόγελό του που φώτιζε το δωμάτιο» μονολογεί η μητέρα του 22χρονου. 

 

Οι εικόνες από την σύγκρουση που σκοτώθηκε ο 22χρονος Λούις Κλαρκ και ακόμη ένας Γερμανός μοτοσικλετιστής είναι σκληρές. Η στιγμή της σύγκρουσης είναι μετά το 3'45'' στο βίντεο που ακολουθεί.

 «Οι εικόνες της σύγκρουσης των δύο μοτοσικλετών είναι θλιβερές, όμως πρέπει όλοι να μάθουμε από αυτό το περιστατικό» δηλώνει εκπρόσωπος της τροχαίας στο νησί του Μαν και συνεχίζει: «Σκεφτείτε τους αγαπημένους σας και όσους θα αφήσετε πίσω την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να κάνετε μια επικίνδυνη μανούβρα ή έναν απρόσεκτο ελιγμό». 

Κάποιοι μπορεί να αναρωτηθούν ποια είναι η σκοπιμότητα της δημοσιοποίησης ενός βίντεο που αποτυπώνει την στιγμή που οι μοτοσικλέτες συγκρούονται, τυλίγονται στις φλόγες και οι δύο οδηγοί βρίσκουν ακαριαίο θάνατο.

Η προσοχή την ώρα της οδήγησης και η τήρηση των κανόνων που περιλαμβάνονται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μπορούν να σώσουν ζωές. Ο τρόπος άλλωστε που κινούνται πολλοί οδηγοί τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η κυκλοφορία στους συνήθως μπλοκαρισμένους από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες δρόμους είναι ευκολότερη, πρέπει να λειτουργεί σαν διαρκής υπενθύμιση ότι η προσοχή και ο σεβασμός στους κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται συνεχώς. Κανείς δεν μπορεί να βγει κερδισμένος από μια οδήγηση που θυμίζει καμικάζι ή από συμπεριφορές που δεν επιδεικνύουν ούτε οιπιο έμπειροι από τους οδηγούς αγώνων. 

 

Προσέχετε τη ζωή σας και τους άλλους στους δρόμους. Όσο κι αν ακουστεί κοινότοπο, μια στάση στα επείγοντα ενός νοσοκομείου που εφημερεύει θα σας πείσει ότι σημασία δεν έχει η ταχύτητα αλλά η ασφάλεια.