Latest News

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Ποιος δήμαρχος «πριονίζει» την καρέκλα αρχηγού κόμματος


Οι ίντριγκες και οι ανταγωνισμοί στην πολιτική είναι…
φυσική νομοτέλεια, ωστόσο, καμιά φορά ακούγονται φήμες μπορεί που ξεπερνούν τα τυπικά όρια του πολιτικού ανταγωνισμού.
 Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν έντονα φήμες ότι δήμαρχος μεγάλου Δήμου, καλοβλέπει την θέση αρχηγού μεγάλου κόμματος. Συγκεκριμένα, βρίθει από δημοσιεύματα ο Τύπος στην Βρετανία, πως ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του Λονδίνου  Σαντίκ Καν δεν θα έλεγε όχι να αναλάβει την αρχηγία του Εργατικού κόμματος.
Ο δήμαρχος του Λονδίνου σε άρθρο του, κάλεσε τους πολιτικούς του συνοδοιπόρους στο Εργατικό Κόμμα να αντικαταστήσουν στην ηγεσία των Εργατικών, τον Τζέρεμι Κόρμπιν, κρίνοντας ότι η αδυναμία του να προσελκύσει υποστήριξη στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, απέδειξε ότι δεν έχει την υποστήριξη των ψηφοφόρων.
«Ο Τζέρεμι ήδη απέδειξε ότι δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει μια αποτελεσματική (ηγετική) ομάδα και δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό του βρετανικού λαού», ανέφερε ο Σαντίκ Καν σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Observer. «Φοβάμαι ότι απλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», πρόσθεσε.
Στο Εργατικό Κόμμα επικρατεί αναταραχή μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία, όταν επικράτησε η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Κόρμπιν, βετεράνος αριστερός βουλευτής, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Όουεν Σμιθ σε μια μάχη για την ηγεσία του κόμματος.