Latest News

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Το ξέσπασμα της Jennifer Aniston για τις φήμες περί μητρότητας (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Μετά από χρόνια και χρόνια που τα διεθνή μέσα την «πάντρευαν», την «χώριζαν» και την «άφηναν έγκυο», η Τζένιφερ Άνιστον πέρασε...
στην αντεπίθεση, στέλνοντας το μήνυμα της σε όλες τις γυναίκες που υφίστανται κάτι παρόμοιο (χωρίς να είναι stars) στην καθημερινότητα τους.

Κόντρα στις νόρμες που θέλουν μια γυναίκα να είναι «ολοκληρωμένη» μόνο αν παντρευτεί, ή μόνο αν κάνει παιδιά (το ιδανικό για την κοινωνία είναι βέβαια και τα δυο μαζί), η 47χρονη σταρ (που έχει παντρευτεί αλλά δεν έχει κάνει παιδί) ξέσπασε μέσω της «The Huffington Post», λέγοντας:
«Δεν χρειάζεται να είμαστε μητέρες ή παντρεμένες ώστε να είμαστε ολοκληρωμένες. Την δική μας ευτυχία, την ορίζουμε εμείς για τους εαυτούς μας» δήλωσε η Άνιστον, απαντώντας έτσι στα πρόσφατα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ που την ήθελαν να είναι έγκυος, ενώ στη συνέχεια την «έψαχναν» στην κοιλιά σε κάθε της δημόσια εμφάνιση, ώστε να διαπιστώσουν αν τους λέει την αλήθεια ότι δεν περιμένει τον πελαργό, αλλά απλά έφαγε πολύ.
200616235740_0101.jpg
Και συνέχισε λέγοντας:
«Όλο αυτό που μου συμβαίνει, με διαφώτισε για το πόσο πολύ ορίζουμε την αξίας μιας γυναίκας, βάσει του συζυγικού και μητρικού της στάτους, που βασίζεται στην διαιώνιση μιας ιδέας, ότι οι γυναίκες είναι κατά κάποιο τρόπο “μισές”, ανεπιτυχείς και δυστυχισμένες, αν δεν είναι παντρεμένες με παιδιά!»
190616192244_4667.jpgΤόνισε ακόμα, ότι «ναι… ίσως μια μέρα γίνω μητέρα, και δεδομένου ότι δεν κρύβω τίποτα και όλα φαίνονται, θα είμαι η πρώτη που θα σας το ανακοινώσω. Δεν βρίσκομαι όμως στο κυνήγι της μητρότητας, επειδή κατά κάποιο τρόπο νιώθω μη ολοκληρωμένη! Απεχθάνομαι να με κάνουν να αισθάνομαι “λιγότερη από”, μόνο και μόνο επειδή το σώμα μου αλλάζει, ή επειδή έφαγα burger για μεσημεριανό και με φωτογράφισαν από περίεργη γωνία λήψης, με αποτέλεσμα να εξαχθούν δυο συμπεράσματα, ότι δηλαδή είμαι “έγκυος” ή απλά “χοντρή”».
(Με τον σύζυγό της Τζάστιν Θερού)
190616192242_2607.jpg
Για να καταλήξει πως:
«Η αντικειμενοποίηση και ο έλεγχος στον οποίο υποβάλλουμε τις γυναίκες, είναι παράλογος και ενοχλητικός! Το μήνυμα ότι τα κορίτσια δεν είναι όμορφα ή χαριτωμένα αν δεν είναι απίστευτα αδύνατα, και ότι δεν αξίζουν την προσοχή μας αν δεν μοιάζουν με supermodel ή ηθοποιούς στο εξώφυλλο ενός περιοδικού, είναι κάτι στο οποίο όλοι υποκύπτουμε πρόθυμα. Αυτό στη συνέχεια, τα κορίτσια το μεταφέρουν και στην γυναικεία τους φύση όταν μεγαλώσουν».
(Οι πρόσφατες φώτο της με φουσκωμένη κοιλιά που πυροδότησαν τις φήμες περί νέας εγκυμοσύνης και την έκρηξη της)
160616150713_3263.jpg
160616150716_6961.jpg
160616150717_7897.jpg