Latest News

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Απίστευτο! Πέρασε στο Πανεπιστήμιο με βαθμό 0,4 στο μάθημα των Νέων Ελληνικών!


Υποψήφιος μαθητής στις  Εξετάσεις εξασφάλισε θέση στο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του...
Πανεπιστημίου Κύπρου, με βαθμολογία στο μάθημα των Νέων Ελληνικών κάτω της μονάδας, γράφοντας για την ακρίβεια 0,40 όταν το άριστα είναι το 20.
Το αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση είναι πως η εν λόγω βαθμολογία αποτελεί το αρνητικότερο ρεκόρ στην ιστορία του Πανεπιστημίου Κύπρου. Να σημειώσουμε ότι η μέχρι στιγμής χαμηλότερη βαθμολογία με την οποία κάποιος μαθητής εξασφάλισε θέση στο πανεπιστήμιο ήταν το 2014, με βαθμό μόλις 1,35, στη Φιλοσοφική Σχολή.
Μετά και από αυτό το γεγονός οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες τόσο τα κοινοβουλευτικά κόμματα όσο και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις γονέων.
Η όλη κατάσταση είναι λοιπόν αναμενόμενο να γεννά και ποικίλα ερωτήματα ως προς το μορφωτικό επίπεδο των μαθητών που τελικά εισέρχονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου
Με αφορμή το πιο πάνω γεγονός, το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση, ότι στόχος του είναι να μη δέχεται μαθητές των οποίων η βαθμολογία είναι κάτω από τη βάση, παρά τις έντονες πιέσεις που δέχεται κατά καιρούς.
Όσον αφορά τις θέσεις οι οποίες παραμένουν κενές, το Ίδρυμα έχει υποβάλει, κατά καιρούς, προτάσεις προς την Πολιτεία, ώστε με στόχο πάντα την αριστεία, οι εν λόγω θέσεις να καλύπτονται με φοιτητές των οποίων οι βαθμολογίες είναι ικανοποιητικές, ώστε να μπορούν να αντεπεξέρχονται στις απαιτήσεις των προγραμμάτων σπουδών.
«Υπάρχουν περιπτώσεις διαγραφών από το Πανεπιστήμιο, λόγω του ότι φοιτητές δεν δύνανται, εξαιτίας χαμηλών ακαδημαϊκών επιδόσεων, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του νόμου για ολοκλήρωση των σπουδών τους. Η πολιτεία, η οποία πληρώνει τα δίδακτρα των φοιτητών, πρέπει να προστατεύσει τους κρατικούς πόρους, διασφαλίζοντας ότι οι εισακτέοι στα Πανεπιστήμια διαθέτουν τις απαιτούμενες ακαδημαϊκές δυνατότητες».