Latest News

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Το Spetses Classic Yacht Regatta 2016 «ανοίγει πανιά» (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Για 6η συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί φέτος μεταξύ 30 Ιουνίου και 3 Ιουλίου ο Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών - Spetses Classic Yacht Regatta 2016, μια διοργάνωση – θεσμός για την...
ελληνική κλασσική ιστιοπλοΐα. Μετά από πέντε χρόνια συνεχούς ανάπτυξης το event είναι ένας από τους σημαντικότερους αγώνες Κλασσικών σκαφών στη Μεσόγειο.
Το Spetses Classic Yacht Regatta περιλαμβάνει ιστιοδρομίες για Κλασσικά Σκάφη, Παραδοσιακά Σκάφη, Παραδοσιακές Λέμβους και Οικογενειακές Λέμβους – Dinghies και διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών. Στον αγώνα λαμβάνουν μέρος μερικά από τα πιο διάσημα κλασικά σκάφη αναψυχής στην Ελλάδα και σημαντικές αντίστοιχες παρουσίες από το εξωτερικό.
Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (Ν.Ο.Ε.), Αλέξανδρος Παπαδόγγονας δήλωσε: «Η φετινή, 6η διοργάνωση του Spetses Classic Yacht Regatta, ενός από τους πιο σημαντικούς αγώνες κλασικών σκαφών στη Μεσόγειο, θα έχει επιπλέον το χαρακτήρα μιας γιορτής της ελληνικής ναυτοσύνης ένα μόλις μήνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους παραδοσιακά η ιστιοπλοΐα κρατά ψηλά την ελληνική σημαία».
Ο Νώντας Λαμπαδάριος, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του SCYR και Αντιπρόεδρος του Ν.Ο.Ε., πρόσθεσε από την πλευρά του: «Οι προηγούμενες πέντε διοργανώσεις του Spetses Classic Yacht Regatta έχουν ανεβάσει τόσο πολύ τον πήχη, ώστε από οργανωτικής πλευράς η διατήρηση στο ίδιο επίπεδο και ακόμα μεγαλύτερη άνοδος του αγώνα αποτελούν μεγάλη πρόκληση. Ανταποκρινόμαστε σε αυτή την πρόκληση μένοντας πιστοί στις αξίες του Ν.Ο.Ε. και υπηρετώντας το όραμά του με συνέχεια και συνέπεια».
Η επίσημη έναρξη του αγώνα θα γίνει με cocktail party στο πολυτελές ξενοδοχείο Nikki Beach Resort and Spa. Στους αγώνες θα παρακολουθήσουμε και φέτος τα Classic Dinghies υπό το σύστημα ισοζυγισμού Portsmouth Yardstick, ενώ καθιερώνεται και το Challenge Race με σκοπό τη διασκέδαση αλλά και την προετοιμασία για ζευγάρια σκαφών που φθάνουν νωρίς στις Σπέτσες.
Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι, σε μια συμβολική κίνηση ένδειξης σεβασμού προς την ιστορία του νησιού, για πρώτη φορά η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας.
image
image
image
image
image
image
Στο πλαίσιο του 6ου Spetses Classic Yacht Regatta, ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος προχώρησε στην έκδοση ενός πολυτελούς τόμου υπό τον τίτλο «Ζωντανεύοντας τα ελληνικά παραδοσιακά σκαριά», επιχειρώντας να συμπυκνώσει τις εμπειρίες των προηγούμενων 5 επιτυχημένων διοργανώσεων. Σκοπός αυτής της έκδοσης είναι να διηγηθεί μια μοναδική ναυτική ιστορία για τα ξύλινα παραδοσιακά καΐκια, τιμώντας μια τέχνη που τείνει να εξαφανιστεί. Επιχειρεί να μεταφέρει κάποια κομμάτια από μια εξαιρετική ιστορική παράδοση που κρατούν στα χέρια τους άξιοι καραβομαραγκοί στα εναπομείναντα καρνάγια της Ελλάδας. Το βιβλίο «Spetses Classic Yacht Regatta - Ζωντανεύοντας τα ελληνικά παραδοσιακά σκαριά» θα διατεθεί στις Σπέτσες κατά τη διάρκεια του Αγώνα και στη συνέχεια στο Πωλητήριο του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.
Χρυσός χορηγός του Spetses Classic Yacht Regatta 2016 είναι το Ίδρυμα Λάσκαρη που έχει ως στόχο την πλήρη στήριξη των σπορ και των αθλητικών επιτευγμάτων στην Ελλάδα. Στην ίδια προοπτική, η πρωτοβουλία “Hellas Goes to Rio” του Ιδρύματος Λάσκαρη θα βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο τις ομάδες και τους αθλητές που προπονούνται ή που έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Επιπλέον, το Ίδρυμα Λάσκαρη βρίσκεται σε διαδικασία χρηματοδότησης για την ανέγερση γηπέδων πολλαπλών χρήσεων σε απομακρυσμένα νησιά και μη προνομιούχες περιοχές και δήμους, ενώ τα γήπεδα αυτά (10 αυτή τη στιγμή) θα κατασκευαστούν κοντά ή μέσα στις σχολικές εγκαταστάσεις έτσι ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα από τα νέα παιδιά. Αρωγοί της διοργάνωσης είναι η Αναργύρειος & Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών, το Μουσείο Μπουμπουλίνας και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών.
Περισσότερες πληροφορίες στο: www.spetsesclassicregatta.com, Facebook:http://www.facebook.com/spetsesclassicregatta, Instagram: @classicregatta