Latest News

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Τι είπαν οι αιρετοί του Πειραιά για την πώληση του ΟΛΠ στη Βουλή


Κριτική δέχτηκε η κυβέρνηση και ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας στην Βουλή από τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και σχεδόν όλους τους Δημάρχους... της περιοχής για την σύμβαση παραχώρησης του 67% του ΟΛΠ στην Cosco.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης επεσήμανε  ότι όσοι διαθέτουν κοινή λογική διαφωνούν με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.
«Διαφωνήσαμε απ την πρώτη στιγμή. Διαφώνησαν και όλοι οι φορείς που έχουν διαφορετικές ιδεολογικές αντιλήψεις αλλά στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει κοινή λογική»είπε ο ίδιος για να συνεχίσει «Οι θέσεις εργασίας είναι λιγότερες και κακής ποιότητας. Η επένδυση δεν δημιουργεί καμία προστιθέμενη αξία. Η αύξηση φορτίων αυξήθηκε αλλά το όφελος πάει στην Τραινοσε που θα πωληθεί. Οι όποιες μικρές επενδύσεις έγιναν με προσωπικό της Κίνας και δεν ωφέλησαν τον Πειραιά. Δυστυχώς, το τίμημα πώλησης είναι μικρό».


 Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποστήριξε στα μέλη της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου του κοινοβουλίου  ότι η κύρωση της παραχώρησης από την Βουλή με ευρύτατη πλειοψηφία δημιούργησε μη αναστρέψιμα δεδομένα με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με το αρμόδιο υπουργείο και το ΤΑΙΠΕΔ για την διεκδίκηση μεγαλύτερων ωφελημάτων.  Πρόσθεσε πως πρέπει «Να υπάρχει ισόβια παρουσία του εκάστοτε δημάρχου Πειραιά στο Δ.Σ του Οργανισμού, ενώ για τις επενδύσεις υπογράμμισε «δεν μπορεί ένας οργανισμός λιμένος να έχει διαφορετική αναπτυξιακή προοπτική από τον δήμο στον οποίο βρίσκεται.."


Ο Δήμαρχος Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκος απευθυνόμενος τόσο στον κ. Δρίτσα όσο και στους κυβερνητικούς βουλευτές είπε «εκτός από τις δικαιολογίες και τα μίζερα επιχειρήματα πρέπει να κάνουμε και πράξεις αντίστασης. Οι πόλεις μας είναι πόλεις – λιμάνια και η οικονομική τους βιωσιμότητα συνδέεται με το λιμάνι που είχε δημόσιο χαρακτήρα. 
Για εμάς η υπόθεση δημόσιο λιμάνι δεν έχει τελειώσει».
Τέλος ο δήμαρχος Περάματος  Γιάννης Λαγουδάκης ζήτησε την διασφάλιση της οριοθέτησης της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.