Latest News

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

"Μάγεψε" η καλοκαιρινή γιορτή των παιδιών του "Αργώ"


Ήταν όλοι υπέροχοι στην καλοκαιρινή γιορτή για τη λήξη της σχολικής χρονιάς του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η Αργώ»...
στον Πειραιά

Τα παιδιά με τις ιδιαίτερες ικανότητες, παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από την Αργοναυτική εκστρατεία, εισπράττοντας το πιο θερμό χειροκρότημα.

Στην εκδήλωση βρέθηκε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «  Ως  Δήμος, δεν είμαστε τόσο κοντά σας όσο νιώθουμε μέσα μας, όσο θα θέλαμε. Υπάρχει η παρουσία, η ηθική στήριξη, η βοήθεια μέσω δράσεων που είναι υποχρέωση να παρέχει ο Δήμος.  Δυστυχώς δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να προσφέρουμε ουσιαστικά πράγματα ώστε οι δομές αυτές, να αποκτήσουν τις απαιτούμενες ανέσεις και να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες που έχει το Σωματείο “Η Αργώ”. Ελπίζω ο Δήμος Πειραιά να μπορέσει να μπει στους χορηγούς και στις συνεργασίες του Σωματείου για να στηρίξει με πιο ουσιαστικό τρόπο την Αργώ.  Εύχομαι μια ακόμα καλύτερη χρονιά. Συγχαρητήρια σε όλους,  στα παιδιά και σε όσους εργάζονται τόσο εδώ όσο και στη δομή στα Καλύβια.  Είστε όλοι  αξιέπαινοι... ».
Η Πρόεδρος του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η Αργώ» Δέσποινα Παπαστελιανού, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι :
«Πάντα κλείνουμε τη σχολική χρονιά με αυτή τη  γιορτή. Είναι η χαρά των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών. Αυτό που κάνουν και προσπαθούν να το δείχνουν και εδώ, είναι σπουδαίο.  Μιλάμε για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Γίνεται σημαντική δουλειά και θέλουμε να αναδεικνύεται...».
Ο Διευθυντής του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η Αργώ» Πάρις Παπασωτηρίου, τόνισε :
«Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι πάντα σε συνεργασία με κάποιο Δημοτικό σχολείο. Φέτος είναι μαζί μας το 5ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά με το οποίο έχουμε μια στενή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Το θεατρικό και όλες οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες, είναι η  προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά αρκετούς μήνες και είναι ένα κομμάτι από το ψυχοεκπαιδευτικό τους πρόγραμμα. Μας αρέσει αυτή η συνύπαρξη μεταξύ συνηθισμένων παιδιών με παιδιά που έχουν ιδιαίτερες ικανότητες».