Latest News

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Λιονέλ Μέσι: «Για μένα η εθνική Αργεντινής τελείωσε» (εικόνες, βίντεο)

«Απαρηγόρητος» ο Λιονέλ Μέσι από την ήττα της Αργεντινής σε έναν ακόμη τελικό μεγάλης διοργάνωσης ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από...
την εθνική. Η Χιλή είναι ο μεγάλος νικητής στον τελικό του Κόπα Αμέρικα, ο οποίος κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.
image
Ο 29χρονος επιθετικός της Μπαρτσελόνα και αρχηγός της «αλμπισελέστε» αστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε. Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης έληξε ισόπαλη 0-0, ενώ στη διαδικασία των πέναλτι η Χιλή πιο εύστοχη πήρε τη νίκη με 2-4. «Για μένα η εθνική τελείωσε. Έκανα ό,τι μπορούσε και με πληγώνει που δεν καταφέραμε να στεφθούμε πρωταθλητές», δήλωσε ο Μέσι μετά από 112 εμφανίσεις με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής από το 2005.
Μιλώντας μπροστά στις κάμερες της αργεντίνικης τηλεόρασης, ο Λιονέλ Μέσι πρόσθεσε: «Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι δεν μπορούμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Μας συνέβη ξανά και πάλι στα πέναλτι. Είναι ο τρίτος συνεχόμενος τελικός. Προσπαθήσαμε και δεν ήταν γραφτό να βγούμε νικητές. Είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να κάνουμε οποιαδήποτε ανάλυση. Στα αποδυτήρια σκέφτηκα ότι η εθνική ομάδα δεν είναι για μένα. Αυτό αισθάνομαι τώρα. Με στενοχωρεί που μου συνέβη ξανά, καθώς και το γεγονός ότι αστόχησα σε εκτέλεση πέναλτι. Δεν είναι αρκετό να πηγαίνεις σε τελικούς και να μην κατακτάς το τρόπαιο.
image
Δεν μπορώ άλλο μετά από τέσσερις τελικούς (σ.σ. και ο τελικός Κόπα Αμέρικα του 2007). Πιστεύω ότι έχω πάρει την απόφασή μου. Παίρνω την απόφαση για μένα και για πολύ κόσμο που το επιθυμεί αυτό. Πάλεψα τόσο σκληρά, αλλά φεύγω χωρίς να τα έχω καταφέρει».
Δηλώσεις έκανε και ο άλλος μεγάλος σταρ της Αργεντινής Σέρχιο Αγουέρο. « Δεν ξέρω τι σκέφτονται οι άλλοι παίκτες αλλά αυτό που είδα σήμερα στα αποδυτήρια δεν το έχω ξαναδεί ποτέ. Πιστεύω πως ο Λίο μίλησε εν θερμώ. Δεν μπορώ να σκεφτώ την εθνική ομάδα χωρίς τον Μέσι. Σίγουρα θα το σκεφτεί και θα επιστρέψει».
image