Latest News

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Κώστας Κατσαφάδος: Γιατί εκτοξεύτηκαν στα ύψη οι τιμές ζώνης των ακινήτων της Τροιζηνίας - Μεθάνων



Στα ύψη εκτοξεύτηκαν οι τιμές ζώνης των ακινήτων στο Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων, προκαλώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής.
Αυτό τονίζει ο βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος σε ερώτηση που κατέθεσε στους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης σχετικά με την τιμή ζώνης ακινήτων διοικητικών ορίων Δήμου Τροιζηνίας- Μεθάνων.
Στην ερώτησή του, ο Βουλευτής αναφέρει πως ο Δήμος Τροιζηνίας- Μεθάνων ενώ γεωγραφικά ανήκει στην ηπειρωτική Ελλάδα, μετά από απόφαση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων εντάσσεται στη νησιωτική.
Η εν λόγω απόφαση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς εκτοξεύτηκαν οι τιμές ζώνης των ακινήτων.
Όπως επισημαίνει ο κ. Κατσαφάδος, το ίδιο ακριβώς συνέβη και για τα ακίνητα που ανήκουν στον Δήμο Πόρου απέναντι από το νησί, δηλαδή στο ηπειρωτικό κομμάτι που συνορεύει με τον Δήμο Τροιζηνίας, το οποίο υπολογίστηκε σαν νησί.
Καταλήγοντας ο ίδιος ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς :
 Τι προτίθενται να πράξουν, προκειμένου να διορθωθεί αυτή η αδικία στους Δήμους Τροιζηνίας- Μεθάνων, καθώς και Πόρου αναφορικά με τον καθορισμό τιμής ζώνης στην ηπειρωτική περιοχή αυτών;