Latest News

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Πώς ερωτεύονται οι άντρες και πώς οι γυναίκες


 «Οι Άντρες είναι από τον Άρη, οι Γυναίκες είναι από την Αφροδίτη»Τα έλεγε και o...
John Grey στο βιβλίο του.
Δεν σκεφτόμαστε το ίδιο, δεν ενεργούμε το ίδιο. Κάτι που για το ένα φύλο είναι απλό, το αντίθετο το αντιλαμβάνεται ως περίπλοκο.
Στις σχέσεις τα πράγματα είναι ακόμη πιο πολύπλοκα. Αρνούμαστε να δούμε το προφανές: ότι άντρες και γυναίκες σκέφτονται και ενεργούν με διαφορετικό τρόπο. Όταν δε μπαίνει και ο έρωτας στη μέση, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίεργα με αποτέλεσμα να υπάρχουν παρερμηνείες και παρεξηγήσεις από την κάθε πλευρά. Και στην προκειμένη περίπτωση δεν πιάνει το ρητό «οι γυναίκες είναι περίεργες».
Οι άντρες δρουν και αυτοί με πολύ ξεχωριστό τρόπο μέσα στις σχέσεις τους. Τόσο ξεχωριστό, που η επιστήμη έχει τις δικές της έρευνες για τις συμπεριφορές τους.

Οι άντρες δίνουν έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η Medicis Aesthetics, επιλέχθηκαν1000 άντρες και γυναίκες για να απαντήσουν σε ερωτήματα γύρω από τις σχέσεις. Από γάμους και διαζύγια, μέχρι την ερωτική έλξη. Η έρευνα έδειξε πως παρότι η εξωτερική εμφάνιση παίζει ρόλο και στα δύο φύλα, για τους άντρες η έλξη έπαιζε πολύ μεγαλύτερο ρόλο. Οι άντρες συνηθίζουν πρώτα να έλκονται από αυτό που βλέπουν και στη συνέχεια ξεκινούν να αναπτύσσουν συναισθήματα για το άτομο της επιλογής τους. Φυσικά και υπάρχουν οι περιπτώσεις που, όσο πιο πολύ γνωρίζεις μία γυναίκα τόσο πιο όμορφη γίνεται στα μάτια σου, αλλά είναι η πρώτη εικόνα που συναρπάζει τους άντρες και τους οδηγεί στην επιλογή.

Οι άντρες είναι πιο παρορμητικοί

Σίγουρα στο έχουν ξαναπεί. Αλλά η αλήθεια είναι πως όταν οι άντρες βλέπουν κάτι ιδιαίτερο σε μία γυναίκα -που να τους συναρπάζει- είναι αυτοί που θα επιδιώξουν μια σχέση όσο πιο γρήγορα μπορούν. Οι γυναίκες από την άλλη είναι πιο «αναλυτικές» στο θέμα της σχέσης και στέκονται στο θέμα του πόσο μπορεί να κρατήσει μια σχέση, πολύ περισσότερο απ' ότι οι άντρες. Από τη φύση τους, οι άντρες καθοδηγούνται και παίρνουν αποφάσεις με βάση το συναίσθημα. Οι γυναίκες από την άλλη είναι πιο προσγειωμένες και αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις με προσοχή, πριν πάρουν την οποιαδήποτε απόφαση. Το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός άντρα όσον αφορά τις σχέσεις, είναι πως δεν φοβάται να μεταπηδήσει σε μία καινούργια όταν νιώθει πως υπάρχει επαφή.

Οι άντρες είναι πιο επικεντρωμένοι στο πάθος

Παρ' όλο που κάθε άντρας απολαμβάνει το sexting με το κορίτσι του, η αλήθεια είναι πως αν δεν τη θέλει σε μεγάλο βαθμό δεν μπορεί να λειτουργήσει στο 100% μαζί της. Οι έρευνες δείχνουν πως η προοπτική των αντρών όσον αφορά την αγάπη -τουλάχιστον στον μεγαλύτερο βαθμό- εξαρτάται από το αν υπάρχει και συναισθηματική στήριξη και σταθερότητα με τη σύντροφο του. Μην σας κάνει λοιπόν εντύπωση πως είναι δυνατόν να ισχύει κάτι τέτοιο, όταν 9 στις 10 φορές σκέφτεστε τα πιο πρόστυχα πράγματα. Η αγάπη είναι ένα πολύπλευρο πράγμα. Και με το να ενδίδεις στο πάθος, δεν κάνεις την αγάπη αυτή ψεύτικη ή λιγότερο σημαντική.

Οι άντρες εκτιμούν περισσότερο τη διασκέδαση

Ναι, είναι αλήθεια πως ο άντρας που κάνει τις γυναίκες να γελούν, έχει και τις περισσότερες πιθανότητες μεταξύ τους. Οι γυναίκες όμως είναι και λογικές στο κομμάτι των προτιμήσεων τους. Θέλουν να ξέρουν πως αυτός που επιλέγουν μπορεί να τις ικανοποιήσει στο κρεβάτι, αλλά πως και το πάνω του κεφάλι δουλεύει εξίσου καλά όπως και το κάτω. Τι θέλουν όμως οι άντρες; Να περνάνε καλά με τις γυναίκες. Στο κρεβάτι, στον καφέ, όταν βλέπουν μία ταινία, όταν τρώνε ένα burger. Για τον άντρα έχει μεγάλη αξία η κάθε στιγμή που βιώνει με τη σύντροφο του.

Οι άντρες δεν μοιράζονται τα συναισθήματ;a τους από την αρχή

Αν είσαι από αυτούς που φρικάρουν όταν οι γυναίκες τους λένε «έχω κάτι να σου πω» ή «θέλω πολύ να μοιραστώ κάτι μαζί σου» από τον πρώτο μήνα, μάθε πως δεν είσαι ο μόνος και δεν είσαι παράξενος. Απεναντίας, είσαι πέρα για πέρα λογικός και συγκεκριμένα βρίσκεσαι στο στάδιο που πρέπει να βρίσκεται κάποιος όταν ξεκινά μία σχέση. Παρότι οι άντρες είναι οι πρώτοι που θα επιδιώξουν να ξεκινήσουν τη σχέση -όπως είπαμε παραπάνω- δεν είναι αυτοί που θα μοιραστούν τα συναισθήματα τους τόσο εύκολα. Ο λόγος που το κάνουν αυτό, είναι επειδή επιθυμούν πρώτα να νιώσουν ασφάλεια και σιγουριά για την επιλογή τους. Όσο πιο πολλές δραστηριότητες κάνουν με τη σύντροφό τους, τόσο πιο πιθανό είναι να της εκφράσουν και τα συναισθήματα που έχουν για εκείνη.

Είναι οι πρώτοι που θα πουν σ' αγαπώ;

Καθόλου αν σκεφτείς ότι σύμφωνα την οικογενειακή σύμβουλο Esther Boykin, οι άντρες έχουν κατά 70% περισσότερες πιθανότητες να πουν το «σ' αγαπώ» στη σύντροφό τους. Αναφέρει μάλιστα ότι οι λόγοι που οι άντρες εκφράζονται τόσο σύντομα μπορεί να είναι πολλοί, με δυνατότερα αίτια το να δημιουργήσουν συναισθηματική σύνδεση αλλά και να δουν αν είναι σεξουαλικά αρεστοί στο γυναικείο φύλο. Οι άνδρες χρησιμοποιούν την σεξουαλική επιθυμία της συντρόφου τους ως ένδειξη για το αν υπάρχει συναισθηματική έλξη.