Latest News

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Προσλήψεις 155 ανέργων για το hotspot στο Σχιστό


Συνολικά 155 άνεργοι αναμένεται να προσληφθούν για εργασία οκτώ μηνών, στο κέντρο φιλοξενίας...
Σχιστού Περάματος, που ανήκει στα πρώτα 19 κέντρα φιλοξενίας και τα 5 hotspots και στα οποία θα εργαστούν μέσω του ΟΑΕΔ 2.500 χιλιάδες άνεργοι.
Μέσα σε 1,5 χρόνο θα προσληφθούν συνολικά στον δήμο Περάματος 600 άνεργοι και, σύμφωνα με τον δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, «πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε στο μεσοπρόθεσμο μέλλον μόνιμες βιώσιμες θέσεις εργασίας. Αυτός ήταν είναι και θα είναι, ο στόχος μας. Ωστόσο, δεν υποτιμούμε τις πάνω από 600 θέσεις 8μηνης κοινωφελούς εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που δημιουργούνται στο Πέραμα. Δώσαμε μια μάχη μαζί με το Υπουργείο Εργασίας, και ιδιαίτερα με την αναπληρώτρια Υπουργό κα Ράνια Αντωνοπούλου και το επιτελείο της, για κοινωφελή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Το πετύχαμε. Δώσαμε μια μάχη να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας που αντιστοιχούν στο Πέραμα. Το πετύχαμε. Δώσαμε μια μάχη τα 5μηνα να μετατραπούν σε 8μηνα. Το πετύχαμε. Δίνουμε μία μάχη για τη μοριοδότηση της εντοπιότητας, θα συνεχίσουμε μέχρι να το πετύχουμε. Προτρέπω όλους τους άνεργους και άνεργες του Περάματος που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, να σπεύσουν να ενημερωθούν για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και να υποβάλλουν αίτηση».
Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ενδιαφερομένων ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, γίνεται στην ιστοσελίδα του οργανισμού (www.oaed.gr) και θα ολοκληρωθεί στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Ιουλίου 2016. Οι άνεργοι που θα προσληφθούν θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, ενώ για όσους εργαζόμενους απασχοληθούν σε νυχτερινή βάρδια, προβλέπεται η καταβολή νυχτερινής αμοιβής.