Latest News

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Αυτές είναι οι πέντε δικαιολογίες των γυναικών που δεν θέλουν να χρησιμοποιούν προφυλακτικό


Οι γυναίκες αποκάλυψαν ποιοι είναι οι λόγοι που δεν παίρνουν συστηματικά προφυλάξεις...
στο σεξ. 
Όπως θα δείτε, πρόκειται για δικαιολογίες και επίμονους μύθους και όχι για επιστημονικά βάσιμες απόψεις...

1. Το σεξ είναι πιο απολαυστικό χωρίς προφυλακτικό
Μια εύκολη λύση για να αντισταθμιστεί η όποια απώλεια απόλαυσης στο σεξ λόγω του προφυλακτικού είναι η χρήση λιπαντικού. Το λιπαντικό βοηθά να αποφευχθούν ερεθισμοί και τριβές και να αντιμετωπιστεί η κολπική ξηρότητα. Άλλωστε, μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ χάρη στο λιπαντικό. Παράλληλα, υπάρχουν προφυλακτικά ειδικά σχεδιασμένα για περισσότερη απόλαυση στο σεξ (π.χ. πιο λεπτά, με ραβδώσεις).

2. Το προφυλακτικό μπορεί να προκαλέσει ουρολοίμωξη
Δύο είναι οι βασικές αιτίες της ουρολοίμωξης στο σεξ: τα μικροτραύματα και ο ερεθισμός λόγω ανεπαρκούς λίπανσης ή η μόλυνση από βακτήρια. Καμία από αυτές τις δύο αιτίες δεν σχετίζεται με τη χρήση προφυλακτικού.

3. Το προφυλακτικό δεν είναι πάντα αποτελεσματικό
Σίγουρα είναι πιο ασφαλές από το σεξ χωρίς προστασία αλλά ούτως ή άλλως οι πιθανότητες να σπάσει, να φύγει κ.λπ. είναι ελάχιστες όταν χρησιμοποιείται σωστά και σε κάθε σεξουαλική επαφή.

4. Δεν χρειάζεται προφυλακτικό όταν η σχέση δεν είναι περιστασιακή

Μία ακόμη δικαιολογία που είπαν οι γυναίκες ήταν ότι δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό επειδή έχουν σταθερό ερωτικό σύντροφο. Ακόμη κι αν ένα ζευγάρι είναι πολύ καιρό μαζί και έχει κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για ΣΜΝ, το προφυλακτικό είναι απαραίτητο ως μέτρο αντισύλληψης.

5. Το προφυλακτικό δεν χρειάζεται στην περίοδο
Ορισμένες από τις γυναίκες ανέφεραν ότι παίρνουν προφυλάξεις μόνο τις γόνιμες ημέρες του κύκλου τους. Αν και λίγες, οι πιθανότητες εγκυμοσύνης στην περίοδο είναι υπαρκτές. Επίσης, συμπληρωματικά προς τη δικαιολογία νούμερο 4, το προφυλακτικό δεν είναι μόνο μέτρο αντισύλληψης αλλά και μέτρο προστασίας από τα περισσότερα ΣΜΝ.