Latest News

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

"Σ΄αγαπώ": Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή να το πεις και πώς


Πότε και με ποιον τρόπο λες σε έναν άντρα ότι τον αγαπάς χωρίς να τον τρομοκρατήσεις;
Όσο παράδοξο και αν φαίνεται, αυτές οι δυο...


λεξούλες αν ειπωθούν σε λάθος χρόνο μπορούν να απομακρύνουν το σύντροφό σου. Είναι αλήθεια. Η απλή αυτή φράση, «Σ' αγαπώ», μπορεί να κατατρομάξει έναν άντρα αν την ακούσει τη λάθος στιγμή. Βέβαια, το γεγονός ότι αντιδρά έτσι στο άκουσμα της συγκεκριμένης λέξης αποτελεί απόδειξη ότι αντιμετωπίζει την αγάπη και τη δέσμευση πολύ σοβαρά. Ξέρεις ότι έχει ηθική και καρδιά.Υπάρχει, όμως, και η άλλη όψη: αυτή του φόβου απέναντι στη δέσμευση και στην οικειότητα.

Από τον συγγραφέα Στιβ Σανιγκάντι 

Λέγοντας αυτές τις δύο λεξούλες αισθάνεσαι πραγματικά καλά. Αν νιώθεις καλά, μη διστάσεις να το πεις. Υπάρχει, όμως, ο κατάλληλος χρόνος και τόπος, καθώς και ο τρόπος για να πεις σε έναν άνθρωπο ότι τον αγαπάς. Ακολούθησε αυτά τα βήματα σε διάστημα περίπου μιας βδομάδας.

Βήμα 1

Άρχισε λέγοντας στο σύντροφό σου ότι είναι πολύ «ερωτεύσιμος» και αξιαγάπητος. Μ' αυτό τον τρόπο δεν του λες ότι τον αγαπάς, του λες ότι έχει πιθανότητες και ότι θα μπορούσες να τον ερωτευτείς.

Βήμα 2

Ύστερα του λες: «Ξέρεις ότι στ'αλήθεια νοιάζομαι για σένα».

Βήμα 3

Συνεχίζεις λέγοντας: «Μου αρέσεις πραγματικά». Βεβαιώσου ότι νιώθετε και οι δύο καλά μ'αυτά τα λόγια πριν προχωρήσεις στο 4ο βήμα.

Βήμα 4

Τώρα είναι η στιγμή να καθίσεις απέναντι του, να τον κοιτάξεις στα μάτια και να τον ρωτήσεις πώς νιώθει για σένα. Θα νιώσεις πολύ πιο δυνατή αν του ζητήσεις να μιλήσει πρώτος. (Εκτός αυτού, θα κερδίσεις χρόνο μ' αυτό τον τρόπο.) Άκουσε προσεκτικά πώς μιλάει και δώσε προσοχή στη γλώσσα του σώματος. Έτσι τα λόγια σου θα είναι πιο αποτελεσματικά.

Βήμα 5

Αν δεν είσαι αρκετά σίγουρη για το πώς νιώθει, πες του πώς νιώθεις εσύ και ότι γνωρίζεις τη διαφορά μεταξύ του να «αγαπάς» κάποιον και του να «είσαι ερωτευμένη» μαζί του.

Σου ακούγειαι αξιοθρήνητο να πρέπει να ακολουθήσεις μια διαδικασία πέντε βημάτων απλώς και μόνο για να πεις σε κάποιον ότι τον αγαπάς; Ωστόσο ο συγχρονισμός είναι το παν. Σκέψου την αγάπη σαν δώρο. Όπως συμβαίνει και με οποιοδήποτε άλλο δώρο, υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι να το τυλίξεις και να το προσφέρεις. Ας υποθέσουμε ότι μου αγόρασες καινούργιο αυτοκίνητο. Είναι ένα υπέροχο δώρο, αρκεί να μη με πατήσεις μ'αυτό όταν μου το προσφέρεις. Το ίδιο ισχύει και με την αγάπη. Είναι καλύτερα να πηγαίνεις αργά και να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη διαδικασία για να βεβαιωθείς ότι ξέρει να οδηγεί πριν τον αφήσεις στο τιμόνι.