Latest News

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Ανατροπή: Απόφαση της WADA... αθωώνει τη Σαράποβα!


Αποδεκτή γίνεται η ποσότητα του φαρμάκου μικρότερης του ενός μικρογραμματίου σε δείγματα από ελέγχους που έγιναν πριν την...
1η Μαρτίου 2016. Αυτό ανακοίνωσε η WADA την Τετάρτη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι θα δίνεται «αμνηστία» σε αθλητές στους οποίους έχει εντοπιστεί η συγκεκριμένη ποσότητα.
Αυτό σημαίνει ότι τόσο η διάσημη Ρωσίδα τενίστρια Μαρία Σαράποβα όσο και δεκάδες ακόμη αθλητές που έχουν βρεθεί θετικοί στη χρήση του, ίσως γλιτώσουν την τιμωρία.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι έχουν βρεθεί θετικοί στο Meldonium περισσότεροι από 100 αθλητές, που προέρχονται κυρίως από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ανάμεσά τους Παγκόσμιοι πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες.
Γι' αυτό και ο ο υπουργός αθλητισμού της Ρωσίας Βιτάλι Μούτκο σε ανακοίνωσή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή την απόφαση: «Το Ρωσικό Υπουργείο Αθλητισμού στηρίζει και καλωσορίζει την απόφαση που λήφθηκε από τη WADA, επειδή έχει δείξει μια προθυμία να κατανοήσει την κατάσταση, αντί να μείνει προσκολλημένος στους κανονισμούς.
Ήταν έτοιμοι να μελετήσουν πόσος χρόνος απαιτείται, προκειμένου το "meldonium" να αποβάλλεται από τον οργανισμό ενός αθλητή. Η WADA έχει επιδείξει αμεροληψία και ότι είναι αντικειμενική στη μάχη κατά του ντόπινγκ».
Θα πρέπει να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι υπάρχουν «σύννεφα» σχετικά με τον χρόνο που χρειάζεται το φάρμακο για να αποβληθεί από τον οργανισμό, κάτι που είχε αποκαλύψει η εταιρεία παρασκευής του. 
Μετά από αυτή την αποκάλυψη της WADA μόνο τυχαίο δε θα πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι η Μαρία Σαράποβα προπονείται κανονικά, ενώ ιθύνοντες της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής εξέφρασαν τη σιγουριά του ότι η 29χρονη  τενίστρια θα αγωνιστεί κανονικά στους Ολυμπιακούς αγώνες