Latest News

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

"Αποβάλλεται η Εθνική Ελλάδας από το Eurobasket"

Η FIBA ενημέρωσε με επιστολή της την Ομοσπονδία της Σλοβενίας για την αποβολή της Εθνικής της ομάδας από το Eurobasket...
με τον Ισραηλινό Ντέιβιντ Πικ να υποστηρίζει πως το ίδιο έχει συμβεί και με την περίπτωση της Ελλάδας.

Πριν λίγες ώρες η FIBA ενημέρωσε με επιστολή της την Ομοσπονδία της Σλοβενίας πως αποβάλλεται από όλες τις διοργανώσεις σε επίπεδο Ανδρών, λόγω της επιλογής των συλλόγων της χώρας να αγωνιστούν στο EuroCup και όχι το Champions League.

Λίγο αργότερα,  ο Ισραηλινός δημοσιογράφος, Ντέιβιντ Πικ, με ανάρτησή του στο Twitter, υποστηρίζει πως με βάση τι πηγές του, το ίδιο έχει συμβεί και με αρκετές ακόμα χώρες, μεταξύ των οποίων αναφέρει και την Ελλάδα.

«Η FIBA τιμώρησε με αποβολή τις παρακάτω ομοσπονδίες από το Eurobasket 2017: Σερβία, Κροατία, Τουρκία, Ρωσία, Ισπανία, Λιθουανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισραήλ, Μαυροβούνιο, FYROM, Βοσνία, Σλοβενία, Πολωνία», τονίζει.

Την ίδια πληροφόρηση μετέφεραν και η ιταλική ιστοσελίδα Sportando, όπως και η ισπανική εφημερίδα «Mundo Deportivo».
Τι σημαίνει αυτό; Η FIBA βάζει μπροστά την απειλή της και αποκλείει όλες τις εθνικές ομάδες των παραπάνω Ομοσπονδιών απ' όλες τις διοργανώσεις, κάτι που σημαίνει ότι οι εθνικές δεν θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν σε καμία μεγάλη διοργάνωση.