Latest News

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Η ζωή ενός μοντέλου για εσώρουχα -Τα μυστικά του επαγγέλματος [εικόνες]


Τα σώματά τους πρέπει να είναι αγαλματένια. Αλλωστε, όταν ποζάρουν τα συγκεκριμένα μοντέλα, δεν μένει...
τίποτα κρυφό.
Είναι τα κορίτσια που κάνουν καριέρα ως μοντέλα εσωρούχων. Και η ζωή τους δεν είναι πάντα όσο λαμπερή μπορεί να φαίνεται στις διαφημιστικές αφίσες ή τις γυαλιστερές σελίδες των περιοδικών.
Η Μισέα Κρόφορντ, η οποία εργάζεται ως μοντέλο εσωρούχων τα τελευταία οχτώ χρόνια, αποκάλυψε κάποια από αυτά τα μυστικά του επαγγέλματος, στην Telegraph.
Η 30χρονη, που έχει γεννηθεί στο Μόντρεαλ, ξεκίνησε ως απλό μοντέλο, μεταπήδησε στη βιομηχανία των αθλητικών ρούχων, στη συνέχεια πόζαρε με μαγιό και τέλος με εσώρουχα. «Ολοένα είχα και λιγότερα ρούχα σε κάθε φωτογράφιση που έκανα», είπε γελώντας.
Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι λιγότερο «λαμπερές» στιγμές της δουλειάς της; Πρώτα από όλα, στα κάστινγκ, όπου μπορεί άλλα μοντέλα να εμφανίζονται με ένα απλό καθημερινό λουκ, αλλά τα μοντέλα εσωρούχων δεν πρέπει με τίποτα να ξεχάσουν το όσο το δυνατόν μικρότερο, στο χρώμα του δέρματος εσώρουχό τους. «Αν είσαι το τελευταίο κορίτσι από τα οχτώ που θα φορέσει το δείγμα εσωρούχων στο κάστινγκ, δεν θες να βρεθείς χωρίς το δικό σου εσώρουχο, το οποίο θα φορέσεις διακριτικά από μέσα», εξηγεί.
Η αποτρίχωση από την άλλη αποτελεί καθημερινή ανησυχία για αυτά τα κορίτσια. «Οταν κάποιες εμφανίζονται για φωτογράφιση με ανεπιθύμητη τριχοφυΐα ή απεριποίητη γραμμή του μπικίνι, καθυστερούν την όλη διαδικασία, γιατί οι μακιγιέρ πρέπει να καλύψουν τις τυχόν κοκκινίλες. Ετσι, πρέπει πάντα να είσαι απόλυτα περιποιημένη», εξηγεί η Κρόφορντ. «Επίσης, δεν υπάρχει περιθώριο για... όρια, όταν οι μακιγιέζ σου βάζουν κονσίλερ ή μπρόνζερ. Μπαίνουν σε σημεία που δεν μπορούσες να φανταστείς ότι τα χρειάζεσαι!», προσθέτει.
Επειδή ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει κάποια δουλειά, τα μοντέλα αυτά είναι υποχρεωμένα να βρίσκονται πάντα σε φόρμα. Ετσι, η Κρόφορντ γυμνάζεται δύο φορές την ημέρα και ακολουθεί υγιεινή διατροφή στις περιόδους που έχει περισσότερη δουλειά, ώστε να αποφεύγει το σχετικό άγχος.
Κάποιες βέβαια καταφεύγουν σε τρικ. Ομως, δεν έχουν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Κάποτε ένα άλλο μοντέλο μου είπε να πιω λίτρα πράσινου τσαγιού και τέσσερα σφηνάκια βότκα το βράδυ πριν από μία φωτογράφιση και να μην πιω τίποτα την επόμενη ημέρα, για να γίνει επίπεδη η κοιλιά μου. Ομως, κατέληξα με αφυδατωμένο και κουρασμένο πρόσωπο», διηγείται.
Παρότι δηλώνει ότι έχει συνηθίσει τη γύμνια στο πλαίσιο της δουλειάς της, παραδέχεται ότι υπάρχουν φορές που κάποια εσώρουχα με τα οποία ποζάρει την κάνουν να νιώθει ακόμη πιο... γυμνή.
Δεν λείπουν και οι περιπέτειες. Οπως για παράδειγμα οι συλλήψεις κατά τη διάρκεια φωτογραφίσεων. «Ημασταν σε μία μικρή πόλη στη Γαλλία και οι ντόπιοι καλούσαν συνέχεια την αστυνομία γιατί νόμιζαν ότι απλά κυκλοφορούσα γυμνή. Κάθε φορά που βλέπαμε περιπολικό, έπρεπε να βάζω ένα μπλουζάκι και να προσποιούμαστε ότι κάνουμε μία απλή φωτογράφιση μόδας», λέει η Κρόφορντ.
Υπάρχουν όμως και άλλα εμπόδια. Για παράδειγμα, η 30χρονη λέει ότι έχει χάσει δουλειές όταν ξαφνικά το στήθος της μεγάλωσε εξαιτίας ορμονικών ή διατροφικών αλλαγών. Και πρόσφατα εξαιτίας ενός ατυχήματος έχασε δουλειά, γιατί έσπασε το πόδι της στην Ταϊλάνδη και δεν μπορούσαν να... εξαφανίσουν με το photoshop τον γύψο στο πόδι της.
iefimerida.gr