Latest News

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά η αποκάλυψη για τον σιδηροδρομικό σταθμό του Αγίου Διονυσίου


Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά έφτασε η αποκάλυψη του Reportaz Net για τον σιδηροδρομικό σταθμό Αγίου Διονυσίου που κινδυνεύει να χαθεί,  λόγω αδράνειας της δημοτικής αρχής...
Μώραλη (Περισσότερα εδώ)

Το θέμα έθεσε με κάπως ανορθόδοξο, άκομψο και αντιδεοντολογικό τρόπο κάποια δημοτική σύμβουλος, η οποία ρώτησε τον δήμαρχο Πειραιά για τον σιδηροδρομικό σταθμό Αγίου Διονυσίου, επικαλούμενη δημοσίευμα χωρίς να μπει στον κόπο ν' αναφέρει το ΜΜΕ ως όφειλε για λόγους δεοντολογίας, αλλά και δικής της αξιοπιστίας. 
Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι έχει ανακρίβειες το δημοσίευμα, το οποίο όμως η ίδια επικαλέστηκε για να ρωτήσει δημοσίως τον δήμαρχο, χωρίς πάλι να μπει στον κόπο να διευκρινίσει ποιες είναι αυτές ως όφειλε για λόγους δεοντολογίας, αλλά και δικής αξιοπιστίας. 
Αντιθέτως, χαρακτήρισε ακριβές στο δημοσίευμα ότι το κτήριο χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος από ιδιώτη εργολάβο αντί για πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Ακολούθησε η παρέμβαση του δημάρχου Πειραιά που περιορίστηκε ν' αναφέρει ορισμένα πράγματα από την επικείμενη απάντηση του Δήμου προς τη διοίκηση της  ΓΑΙΑΟΣΕ που είχε στείλει την εξώδικη διαμαρτυρία.
Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε κι άλλος δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος γενικά και αόριστα έκανε λόγο για δημοσίευμα τοπικού site χωρίς συγκεκριμένη ονομαστική αναφορά, επισημαίνοντας το αυστηρό ύφος της επιστολής του διευθύνοντα συμβούλου προς τον δήμαρχο της πόλης.  
@ Αναμφίβολα είναι θετικό ότι αποκαλύψεις από δημοσιεύματα συζητούνται εκτενώς στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, αν και κάποια δημοτική σύμβουλος δεν ανέφερε ποιο ΜΜΕ αποκάλυψε το θέμα (Μπορεί να το είδε αναδημοσιευμένο κάπου αλλού ή απλά να της το μετέφεραν άλλοι...)
Ωστόσο οφείλουμε να πούμε ορισμένα πράγματα γιατί το συγκεκριμένο θέμα βγήκε από το Reportaz Net.
Κατ΄αρχήν, όποιος γνωρίζει ελληνικά κι έχει διαβάσει το δημοσίευμα, αντιλαμβάνεται εύκολα ότι σχεδόν κατά 100% περιλαμβάνει επιλεγμένα αποσπάσματα από την έγγραφη εξώδικο διαμαρτυρία του διευθύνοντος συμβούλου της ΓΑΙΑΟΣΕ προς το δήμαρχο Πειραιά. 
Για του λόγου το αληθές, μάλιστα, δημοσιεύεται ολόκληρο το εξώδικο - ντοκουμέντο που αποκάλυψε το Reportaz Net.
Άρα, δεν μπορεί κάποια δημοτική σύμβουλος να κάνει λόγο γενικά και αόριστα για "δημοσίευμα με ανακρίβειες", από την στιγμή που παραθέτει επί λέξει όσα σημειώνονται στο εξώδικο.
Είναι σαφές, λοιπόν, ότι εδώ αποκαλύπτεται έγγραφο- ντοκουμέντο της ΓΑΙΑΟΣΕ στο Δήμο Πειραιά και δεν μιλάμε.για σχόλιο, άποψη ή δημοσιογραφικές πληροφορίες, που μπορεί να εμπεριέχουν ανακρίβειες.
Σε κάθε περίπτωση, είναι απορία άξιος πως κάποια δημοτική σύμβουλος και δη έμπειρη φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο ένα δημοσίευμα με "ανακρίβειες" για ένα θέμα που προφανώς θεώρησε ότι ήταν σημαντικό ή τουλάχιστον ενδιαφέρον για κείνη και την παράταξή της; Μήπως θα έπρεπε -έστω με αφορμή το δημοσίευμα- ν' αναζητήσει το σχετικό έγγραφο στο Δήμο Πειραιά να το διαβάσει πρώτα και μετά να ρωτήσει τον δήμαρχο Πειραιά;
Αλήθεια, ποιες θεωρεί ότι ήταν οι ανακρίβειες στο δημοσίευμα ή για την ακρίβεια στα λεγόμενα του διευθύνοντος συμβούλου της ΓΑΙΑΟΣΕ;