Latest News

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Νέα επεισόδια με έναν τραυματία στον Πειραιά - 3.280 πρόσφυγες παραμένουν στο λιμάνι


Ένας 18χρονος από το Αφγανιστάν τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας μετά από την συμπλοκή που...
σημειώθηκε στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Πύλη Ε1 της Ακτής Βασιλειάδη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Λίγη ώρα αργότερα ο νεαρός πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 20χρονου Αφγανού καθώς και του τραυματία.

Ανήλικος προσπάθησε να κλέψει φορτηγό με ποτά!

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι ένας ανήλικος Αφγανός εντοπίστηκε από ομάδα ΔΙΑΣ, στην περιοχή της Πύλης Ε1 του Λιμανιού, μέσα σε ένα σταθμευμένο φορτηγό δημοσίας χρήσεως στο οποίο δεν επέβαινε κανείς, ενώ προσπαθούσε να κλέψει τα αλκοολούχα ποτά τα οποία υπήρχαν στο όχημα!

Στους 3.280 οι μετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι


Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις αρχές, στους 3.280 ανέρχεται ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που φιλοξενούνται στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε1 και στην Πέτρινη Αποθήκη, στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ μετακίνηση ατόμων προς τη δομή φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών.

Το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία με 14 μετανάστες και πρόσφυγες. Συγκεκριμένα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star 1» μετέφερε εννέα άτομα από τη Μυτιλήνη ενώ το «Blue Star 2» πέντε άτομα από τη Ρόδο. Το μεσημέρι αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το «Blue Star Paros» με τρεις μετανάστες και πρόσφυγες από τη Ρόδο.