Latest News

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Η μάχη Βαρδινογιάννη - Ψυχάρη για το Mega


Το δίπολο Βαρδινογιάννη – Φιλιππόπουλου θα έχει, όπως δείχνουν όλες οι τελευταίες πληροφορίες, τη σφραγίδα «ισχύος» στο... νέο μετοχικό σχήμα, και «σχήμα διάσωσης» επίσης, του Mega, με τον Σταύρο Ψυχάρη να δίνει σκληρή μάχη παρασκηνίου προκειμένου να μην βρεθεί στο περιθώριο.

Οι εξελίξεις – πλην νέου απροόπτου – αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στην αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Mega, όπου θα δρομολογηθεί η πολύκροτη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και θα οριστεί νέος, μόνιμος ή προσωρινός, διευθύνων σύμβουλος.


Αύξηση κεφαλαίου 15+10 εκ. ευρώ

Το επικρατέστερο σενάριο, όπως διαμορφώθηκε τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας όσο και στις διεργασίες που ακολούθησαν, οδηγεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 15 + 10 εκ. ευρώ. Εξ αυτών, τα 15 εκ. θα καταβληθούν από τους τρεις νυν μεγάλους μετόχους – Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα και Ψυχάρη – και άλλα 10 εκ. από τις Αττικές Εκδόσεις του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου.

Αυτομάτως, ωστόσο, με αυτό το σενάριο ο όμιλος Βαρδινογιάννη αποκτά και τον πρώτο ρόλο στο κανάλι, καθώς έχει συμμετοχή στον όμιλο Μondadori (συμφερόντων Μπερλουσκόνι) που μέσω στρατηγικής συμμαχίας συνδέεται με τις Αττικές Εκδόσεις του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Φιλιππόπουλος θα είναι και ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Mega, με ανοιχτό όμως το ενδεχόμενο να μην οριστεί από αύριο αλλά να επιλεγεί μια μεταβατική λύση έως ότου ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και γίνουν οι επακόλουθες δομικές αλλαγές στο κανάλι.

Business plan και αναδιάρθρωση χρεών

Οι εν λόγω αλλαγές θα βασιστούν στη πρόταση που κατέθεσε ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος προκειμένου να μετάσχει στην αύξηση και η οποία έχει ως βασικούς άξονες την εκπόνηση στρατηγικού business plan και την αναδιάρθρωση των χρεών του καναλιού.

Η «σφήνα» Φιλιππόπουλου προκάλεσε και την αλλαγή πλεύσης του επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος ενώ αρχικά είχε δηλώσει ότι δεν θα μετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου, τώρα δεσμεύεται ότι θα μπει και εκείνος με 5 εκατομμύρια ευρώ. Ηταν μια κίνηση που δεν ανέμεναν οι άλλοι μέτοχοι κι έχει ενδιαφέρον εάν θα επιμείνει σ’ αυτήν και θα προχωρήσει στην καταβολή του ποσού. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση του στο μετοχικό σχήμα του Mega θα αποδυναμωθεί σημαντικά. tvxs.gr