Latest News

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Πλοία φέρνουν συνεχώς πρόσφυγες στον Πειραιά


Δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία με 1.018 μετανάστες και πρόσφυγες κατέπλευσαν στο λιμάνιτου Πειραιά... χθες βράδυ. 
Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάνδη" κατέπλευσε στις 10:25 το βράδυ μεταφέροντας 325 άτομα από τη Μυτιλήνη και 276 από τη Χίο και το επιβατηγό οχηματαγωγό "Εξπρές Πήγασος" στις 11:15 το βράδυ με 417 άτομα από Αγ.Κήρυκο Βαθύ. 
Στο λιμάνι του Πειραιά έχει προγραμματιστεί να καταπλεύσει σήμερα στις 23:50 το βράδυ επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Νήσος Μύκονος" χωρίς να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής πόσους μετανάστες και πρόσφυγες θα μεταφέρει από Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο.   Περίπου 3.350 μετανάστες και πρόσφυγες ήταν χθες στους στεγασμένους χώρους που έχει διαθέσει ο ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με την καταμέτρηση από στελέχη του λιμενικού σώματος.   Mε πρωτοβουλία του ιατρικού συλλόγου Πειραιά έγινε διανομή 5 τόνων γάλακτος στους σταθμούς που φιλοξενούνται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες,ενώ σήμερα στην πύλη Ε2 εγκαταστάθηκαν προκάτ οικίσκοι που θα χρησιμοποιηθούν ως συντονιστικό κέντρο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και πολυιατρείο υπό την εποπτεία του ιατρικού συλλόγου Πειραιά, αλλά και γραφεία για το συντονισμό και τη διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας και των αναγκών στους σταθμούς όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες. 
Σύμφωνα με τον ιατρικό σύλλογο Πειραιά, καθημερινώς στα ιατρεία ελέγχονται περίπου 60 άτομα εκ των οποίων τα 40 είναι μικρά παιδιά και οι 20 μεγάλης ηλικίας.   
Τέλος, με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών εστιατορίων της πόλης του Πειραιά διανεμήθηκαν το μεσημέρι 1.500 μερίδες φαγητού σε πρόσφυγες και μετανάστες.