Latest News

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Βγάζουν λάδι τον Χριστοφοράκο – Βαφτίζουν δωρεές τις μίζες!


Ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει  την απαλλαγή του φυγόδικου Χριστοφοράκου όχι μόνο για το αδίκημα της απάτης, αλλά και για αυτό...
της δωροδοκίας. 
Σύμφωνα με την RealNews, ο Στ. Κωσταρέλλος κρίνει στην πρότασή του ότι ο Χριστοφοράκος δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους, αλλά έδινε διψήφιο ποσό εκατομμυρίων, ως δωρεά στους ταμίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να κλείνει τις μεγάλες δωρεές της Siemens στη χώρα μας.
Γι’ αυτό το λόγο ζητείται να αρθούν τα δυο εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί εις βάρος του.
Πιο συγκεκριμένα σχετικά με τη δωροδοκία-δωροληψία κρατικών αξιωματούχων, αλλά και τη χρηματοδότηση των δυο μεγάλων κομμάτων ο εισαγγελέας διαπιστώνει:
«Από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε και ειδικότερα από καταθέσεις μαρτύρων, τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των αρμοδίων για την παρακολούθηση του έργου και στη συνέχεια των μελών των επιτροπών Ελέγχου και Παραλαβής Προμήθειας C4I, τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών των στελεχών της ελληνικής εταιρείας SIEMENS A.E. (Μιχάλη Χριστοφοράκου, Διονυσίου Δενδρινού) καθώς και άλλων στελεχών της ίδιας υποκατασκευάστριας μέρους του όλου έργου εταιρείας, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο με διακίνηση χρηματικών ποσών προς υπαλλήλους».
Και συνεχίζει: «Η συμπεριφορά όμως αυτή (δωρεά χρημάτων σε πολιτικά κόμματα) σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετεί την αντικειμενική υπόσταση των εγκλημάτων της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας».
real news

Ο Στ. Κωσταρέλλος προτείνει επίσης την απαλλαγή του Χριστοφοράκου και για το αδίκημα της απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί των καταχραστών του δημοσίου.