Latest News

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΝΔ: Ο Τσίπρας εγκλωβίστηκε στο δίλημμα, ή Μουζάλας ή Καμμένος


Σοβαρά ολίσθημα που συνιστά αλλοίωση της πάγιας εθνικής γραμμής» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος το ότι ο Γιάννης Μουζάλας αποκάλεσε «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ.. .

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι από χθες η ΝΔ είπε ότι κ. Μουζάλας είχε την υποχρέωση να σκεφθεί την παραίτησή του. Εκείνος αρνήθηκε και τον στήριξε μάλιστα, σύμφωνα με διαρροές από κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας.

«Η παραίτηση του κ. Μουζάλα είναι επιβεβλημένη και για το ολίσθημα, αλλά και για την κατάσταση στο προσφυγικό», είπε ο κ. Κουμουτσάκος και προσέθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος σε ένα δίλημμα: ή Μουζάλας ή Καμμένος».

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και στην κρίσιμη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας, καθώς και για τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο του ΕΛΚ.
«Θα μεταφέρει την απολύτως απαράδεκτη εικόνα και κατάσταση στην Ειδομένη, εικόνα ντροπής για την Ευρώπη και τον πολιτισμένο κόσμο και για την Ελλάδα, μίας ακατάλληλης και ανίκανης Ευρώπης».
Ο κ. Κουμουτσάκος είπε ακόμη ότι χρειάζεται απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου γιατί αλλιώς διαιωνίζεται η κατάσταση μίας χώρας με κλειστά σύνορα στο Βορρά και με ανοικτές ροές από τα ανατολικά.
Διαβεβαίωσε επίσης ότι ο πρόεδρος της ΝΔ στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία στο θέμα της διαπραγμάτεσης Τουρκίας με τη ΕΕ για το προσφυγικό.